VALFRIHETEN I FOKUS FÖR NYFIKEN INTERNETJUNKIE

Sarah Larsson Bernhardt är ADn som blev digital PR- och sociala mediestrateg på Knowit. Hon är nyfiken på allt som kommunicerar: oavsett om det är i ord eller form. Har sin grund i printreklam, och jobbade i reklambranschen som art director i tio år. Sedan tre år tillbaka har hon bytt bana och arbetar idag med att hjälpa företag med deras digitala varumärkesbyggande via sociala medier.

Hennes styrka ligger i att förstå kanalerna och utifrån företagens målgrupp och erbjudande hitta och skapa taktiskt rätt innehåll. Hon brinner för visuell storytelling och möjligheten att berätta en historia på bästa sätt. Tillsammans med Deeped Niclas Strandh  har hon skapat konceptet Socialbydefault där de föreläser och utbildar på regelbunden basis och med företag över hela Sverige. Hon beskriver sig själv som en glädjespridande, impulsiv, nyfiken, träningsberoende internetjunkie.

I vilken miljö är du mest inspirerad?
Jag gillar att vara runt människor. Och framförallt människor som liksom jag brinner för det de arbetar med. Kreativitet föder kreativitet, och det finns inget bättre än att befinna sig i en miljö som riktigt bubblar av inspiration och nyfikenhet. Då mår jag bra, och jobbet är extra roligt. Det får gärna brusa. Men det får inte vara ett brus av tomma ord, utan där man riktigt hör idéer ställas mot varandra och hur tankar förds och får växa sig starka. Jag är ingen person som skulle trivas med att alltid sitta ensam, utan jag vill gärna ha/behöver folk runt omkring.

Vilka fördelar ser du med att jobba där du vill?
Valfriheten. Att ha lyxen och tilltron att då det krävs få välja var jag vill sitta, gör att jag blir mer effektiv i mitt arbete. Stunder som kräver mycket koncentration, som när jag skriver strategier, då behöver jag kunna dra mig undan för att koncentrera mig utan att riskera att bli störd. Då är det skönt att få lov att sitta hemma eller avsides någonstans. Eller då jag är i Stockholm kunna slinka in på Stockholmskontoret och sitta där ett par timmar. Träffa dem som jobbar där och kunna bolla med dem, det är oslagbart. Fördelen med dagens teknik är ju att det egentligen inte finns några demografiska hinder. Min telefon, min dator, Skype och Google docs är mina bästa vänner. Och så länge jag kan koppla upp mig via dem så är jag ju alltid i närheten.

Vilken är din favoritplats att jobba från?
Det beror på. Det är inte så mycket platsen, utan vem eller vilka jag arbetar tillsammans med och var i ett projekt jag befinner mig. Jag kan älska att sitta på kontoret och ha mina arbetskamrater i närheten. Men lika gärna sitta hemma vid köksbordet eller på ett café i stan. Uppgiften väljer platsen. Och platsen blir perfekt beroende på uppgift. Det är svårt att vara kreativ i en stel miljö, och det är svårt att hitta idéer för människor om man inte befinner sig mitt ibland dem, samtidigt som det är svårt att koncentrera sig i en miljö i rörelse. Men om jag ska vara helt ärlig, så är jag nog som mest produktiv hemma, sent på kvällen, uppkrupen i soffan i myskläder.