Virtuellt första spadtag för Urban Escape

Fjärdeklassare från Hässelby utvecklar Galleriankvarteret i Minecraft

Idag höll AMF Fastigheter och Microsoft pressträff när Loviselundsskolans fjärdeklassare tog ett virtuellt första spadtag för Urban Escape Stockholm. Urban Escape-kvarteret presenterades i spelet Minecraft där eleverna byggde egna versioner av kvarteret. Under pressträffen invigdes även utställningen om kvarteret runt Gallerian på temat ”igår, idag och imorgon”.

Gallerian_Minecraft

 

Urban Escape Stockholms första spadtag togs i innovationens och kreativitetens tecken. Vid dagens pressträff i Gallerians lokaler presenterades det 130 000 kvadratmeter stora kvarteret med sina fem fastigheter, gator och torg i en egen Minecraft-värld.

Loviselundsskolan fjärdeklassare inledde pressträffen genom att rasera en del av spelvärlden på en 385 tum stor skärm för att sedan bygga sina egna drömversioner av kvarteret.

Barnens kreativitet är inspirerande. De har byggt fantastiska versioner av kvarteret i Minecraft, och de är ju framtidens besökare av Urban Escape Stockholm. För oss är det viktigt att arbeta med medskapande och att involvera olika åldrar, organisationer, branscher och företag för att utveckla platsen, säger Karolin Forsling chef stadsutveckling och marknad, AMF Fastigheter.

Microsoft är strategisk partner till Epicenter, Stockholms första innovationshus och del av Urban Escape-kvarteret. Under pressträffen pratade Joke Palmkvist från Microsoft om hur spel som Minecraft är ett kreativt utbildningsverktyg.

Genom att använda spel som Minecraft i skolan får eleverna nya möjligheter att utvecklas i en miljö som också utmanar dem kreativt. Minecraft blir en naturlig brygga till att jobba med kodning i klassrummet, vilket är en förutsättning för att eleverna ska förstå den digitala världen. Och att i framtiden kunna koda sitt eget Minecraft, sitt eget Snapchat eller nästa Spotify, säger Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig skola och högre utbildning, Microsoft.

urban escape_minecraft

Under pressträffen invigdes också en utställning om kvarteret som löper från 24 augusti till och med 13 september. Utställningen tar med besökaren på en tidsresa genom kvarterets historia från sent 1800-tal till och med år 2019 när kvarteret Urban Escape Stockholm är färdigbyggt. Utställningen äger rum i Gallerian på tre olika ytor som gestaltar kvarterets dåtid, nutid och framtid. Under perioden kommer besökarna även att kunna bygga sina egna versioner av Urban Escape i Minecraft vid framtidsytan.

Team ProPain är ett spel-community som har byggt det digitala kvarteret i Minecraft så som det färdiga Urban Escape-kvarteret ska se ut år 2019.

För mer information kontakta:

Cecilia Österholm, AMF Fastigheter
E-post: [email protected]
Tel: + 46 72 579 75 41

Fakta om Urban Escape Stockholm
Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg. Här kombineras kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2019. Fastighetsarean utökas från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m², varav 62 000 m² för kontor, 29 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.

Utvecklingen av Brunkebergstorg görs tillsammans med Stockholms stad och Stena Fastigheter (Hotell Sergel Plaza). Utvecklingen av Regeringsgatan sker tillsammans med fastighetsbolagen Vasakronan, Pembroke och Hufvudstaden.

Fakta om Microsoft
Microsoft är strategisk partner till Epicenter, Stockholms första innovationshus och del av kvarteret Urban Escape Stockholm.

Microsoft grundades 1975 och är ett världsledande teknikföretag som hjälper företag och privatpersoner att nå sin fulla potential.

Fakta om Minecraft
Minecraft är ett äventyrs- och byggspel och är ett av världens mest använda dataspel. Minecraft tillåter spelarna att skapa strukturer, skapelser och konstverk på olika multiplayerservrar eller på singleplayerbanor. Minecraft finns till PC, spelkonsoler och telefoner och går att spela i olika varianter själv eller tillsammans med andra spelare.

Minecraft har släppts till Windows, Mac OS, Android, IOS, Xbox 360, Playstation 3, Playstation 4,Playstation Vita, Xbox One och Linux. Den fullständiga versionen av Minecraft släpptes den 18 november 2011.

För företaget Mojang har Minecraft blivit en gigantisk succé. Mojang köptes av Microsoft år 2014. Minecraft har en användarbas på minst 50 miljoner betalande kunder och ungefär lika många icke-betalande kunder.

Fakta om Team ProPain
Team ProPain grundades år 2010 som ett spel-community. De har utvecklades till ett professionellt Call of Duty team och har nått framgång i Europa. Idag är de 30 spelare med expertis inom Minecraft, CoD, GTA, Street Fighter, WoW och LoL.

 

De tar sig an produktionsuppdrag och är sponsrade av bland andra Gamereactor, Madcatz, Tritton och Elgato.

Relaterade inlägg