Hur låser jag upp mitt Microsoft-konto?

Ditt Microsoft-konto använder du för att logga in på Windows, Windows Phone och Outlook.com. Du använder det även för att komma åt OneDrive, för att köpa appar i Microsoft Store och för att spela spel på Xbox Live. Enkelt sammanfattat, ett konto du använder för att komma åt tjänster och produkter från Microsoft. Således är det också jobbigt om du förlorar tillgången till ditt Microsoft-konto.

Därför vill vi förklara hur du enkelt återfår tillgången till ditt Microsoft-konto om oturen skulle slå till och ditt konto blockeras.

Varför är mitt Microsoft konto blockerat?

Vi på Microsoft tycker att säkerheten för din information och data hos oss är mycket viktig och ser det som vår högsta prioritering. Om du vill ändra ditt lösenord eller om vi märker ett ovanligt beteende på ditt konto – till exempel att du loggar in från en ny plats eller efter flera försök med ett felaktigt lösenord, ber vi dig att gå igenom ytterligare ett steg innan du får åtkomst till ditt konto igen. På så sätt undviker vi att hackare får tillgång till din information.

Ett extra steg – vad betyder det?
Som du säkert redan vet är det alltid av yttersta vikt att se till att din säkerhetsinformation, såsom telefonnummer och en annan e-postadress, är uppdaterad och giltig. Om så inte är fallet, bör du uppdatera din alternativa e-postadress och/eller telefonnummer nu direkt.

Om ditt konto har blockerats, kommer vi att be dig att via en säkerhetskod bevisa att det är du som verkligen är ägare till det konto som du försöker att logga in på. Du kan själv välja om du vill ta emot denna kod via SMS eller e-post. Du behöver bara bekräfta ditt mobiltelefonnummer eller din alternativa e-postadress och ett par minuter senare får du din kod. Ange koden, ändra ditt lösenord om det behövs och du har nu återställt lösenordet till ditt konto!

Vad händer om min alternativa kontaktinformation är inte uppdaterad?
Oroa dig inte, det finns ett annat sätt att bevisa att du är ägare till ditt konto. Vi kommer i detta läge att ställa ett par frågor om hur du använder ditt konto. Några exempel är ”titlar på mappar som du har skapat”, ”ämnen på e-post som du nyligen skickat” eller ”gamla lösenord”. Bidra med så mycket information som möjligt via formuläret för att se till att vår dator kan verifiera din identitet! Om dina svar matchar vår information tillräckligt väl, får du en länk för att återställa ditt lösenord.

Vad händer om jag fortfarande inte kan återställa inloggningen till mitt konto?
Vi vet att i några fall, är stegen ovan inte är tillräckliga för att hjälpa dig återfå tillgång till ditt konto. Är du en av de olyckliga? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Du når oss via vårat e-postformulär.

Relaterade inlägg