Microsoft förvärvar MobildataLabs för att främja intelligenta produktivitetslösningar för den mobila medarbetaren

Microsoft meddelade den 5 oktober att de har förvärvat MobildataLabs, skaparen av den i USA populära MileIQ-appen och en innovatör inom området intelligenta produktivitetshöjande lösningar för så kallade ”mobila proffs”. Förvärvet är det senaste exemplet på Microsofts ambition att återuppfinna produktivitet och affärsprocesser i en mobil- och molnbaserad värld.

Bara i USA finns det över 55 miljoner anställda på småföretag och andra yrkesmän som är självstyrande i sin yrkesroll, en ”Self-directed Workforce” som MobiledataLabs kalla dem. För dessa har bolaget strävat efter att minska tid och ansträngning som läggs på administrativa sysslor som att rapportera mil-avdrag och andra avdragsgilla kostnader, genom att utveckla appen MileIQ som med hjälp av sensorer i mobila enheter samlar upp information och loggar denna för att beräkna körsträcka och andra kostnader för skatteavdrag.

Förvärvet av MobiledataLabs offentliggjordes på Microsofts officiella blogg under onsdagskvällen svensk tid.

Läs mer här: http://blogs.microsoft.com/blog/2015/11/05/microsoft-acquires-mobile-data-labs-to-advance-intelligent-productivity-solutions-for-the-mobile-workforce/ eller på MobiledataLabs officiella blogg här: http://www.mileiq.com/blog/mobile-data-labs-inc-joins-microsoft

Relaterade inlägg