Första stora uppdateringen av Windows 10

Idag släpper Microsoft den första stora uppdateringen av Windows 10 som gör den senaste Windowsversionen lite snabbare, lite bättre och lite säkrare. Bland nyheterna finns flera efterlängtade uppdateringar som vänder sig till företagsanvändare.

– Intresset för Windows 10 är mycket stort och finns installerat på mer än 110 miljoner enheter, varav 12 miljoner företagsenheter. Med Windows 10 levererar vi nu Windows as a service. Mot den bakgrunden känns det roligt att idag presentera den första stora uppdateringen av Windows 10 med flera nya funktioner för företagsanvändare, säger Klas Hammar, affärsområdeschef för Windows och Surface.

Windows 10 för företaget

Windows 10 är det första operativsystemet som fungerar på alla dina enheter, oavsett om det är en dator, surfplatta, telefon eller din Xbox. Detta är något som ställer nya krav på IT-avdelningen, då det gäller att kunna hantera alla typer av enheter samtidigt som medarbetare vill ha tillgång till tjänster och filer oavsett om de använder företagets hårdvara eller sina egna enheter.

Med dagens uppdatering av Windows 10 får IT-avdelningen verktygen för att genomföra detta arbete, och självklart fungerar det i den infrastruktur som redan finns på plats.

I dagens uppdatering levererar vi Windows Update for Business och Windows Store for Business.

Med Windows Update for Business är det enkelt för IT-avdelningen att kategorisera företagets enheter och skapa olika grupper för att distribuera uppdateringar. Något som underlättar arbetet med att hålla alla enheter uppdaterade och säkra.

Windows Store for Business erbjuder nya möjligheter för företag att hitta, installera och distribuera program till Windows 10-enheter inom organisationen. Det blir en samlad plattform för distribution av såväl egna företags-appar som vanliga Windows Store-appar som medarbetare kan och får installera på sina enheter.

Säkerhet i Windows 10

En av utgångspunkterna när vi utvecklade Windows 10 var att skydda såväl privatanvändare som företag mot moderna IT-hot. Med dagens uppdatering fortsätter vi det arbetet genom funktionerna Credential Guard, Device Guard, Windows Hello och Windows Defender.

Genom att skydda din information i en hårdvarubaserad virtuell miljö skyddar Credential Guard ditt företags enheter mot den vanliga ”pass the hash”-metoden som används vid många dataintrång. Med Device Guard förhindrar du att eventuella inkräktare kan installera skadlig programvara på företagets enheter.

När vi lanserade Windows 10 introducerade vi Windows Hello som öppnar möjligheten för användare att logga in via fingeravtryck och ansiktsigenkänning istället för traditionella lösenord. Tillsammans med Windows Defender, som är ett kostnadsfritt skydd, är Windows 10 den säkraste Windowsversionen någonsin.

Windows för alla

För privatanvändare finns Windows 10 tillgängligt som en kostnadsfri uppgradering för alla datorer och surfplattor som idag har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1. Med start idag kommer vi också börja rulla ut Windows 10 till Xbox One.

Läs mer om alla nyheter på Windows-bloggen.

 

För mer information kontakta

Klas Hammar
Affärsområdeschef för Windows och Surface
[email protected]

Relaterade inlägg