Nya lärare utsedda till MIEE:er av Microsoft

Sverige, Stockholm, 18 november 2015. Vi på Microsoft Sverige är mycket glada att kunna meddela att ett femtiotal svenska lärare utnämnts till Microsoft Innovative Educator Experts (MIEE). Lärarna blir nu del av ett större globalt MIEE-nätverk med medlemmar i hela världen.

Utnämnandet av de svenska lärarna som nu blir MIEE:er skedde samtidigt som lärare runtom i världen fick sitt besked – totalt fick närmare 3700 lärare veta att de blivit utvalda av Microsoft.

”Att vara MIEE innebär att du som innovativ lärare med ett intresse för IKT i undervisningen får delta i en stor global gemenskap med chans att ytterligare utveckla din pedagogik.”

”Att vara MIEE innebär att du som innovativ lärare med ett intresse för IKT i undervisningen får delta i en stor global gemenskap med chans att ytterligare utveckla din pedagogik.” säger Jerker Porat, fd. MIEE och numera Teacher Ambassador för Microsoft i Sverige.

Vem blir MIEE?

Utnämningen till MIEE går till pedagoger som visat att de bidrar till att utveckla ett innovativt lärande i klassrummet med stöd av digitala verktyg och pedagogiska metoder. Dessa pedagoger uppdaterar ständigt sina perspektiv på lärande och provar nya vägar för elevers kunskapsskapande i linje med EU:s åtta nyckelkompetenser för livslångt lärande, kunskaper som kommer behövas i framtiden.

”Microsoft hoppas att den här utnämningen hjälper de eldsjälar som vågar driva på utvecklingen utifrån ett digitalt perspektiv. Vi måste våga vårda dem som går före”, säger Joke Palmkvist, ansvarig för Skola och högre utbildning på Microsoft.

”Vi måste våga vårda dem som går före.”

Du som MIEE kommer vara ”lärospridare” till andra pedagoger och generera goda exempel för alla dem som arbetar i frontlinjen av ny, spännande pedagogik. För Sverige är detta just nu mycket intressant då Regeringen tidigare i höstas gav Skolverket i uppdrag att ta fram en ny it- och digitaliseringsstrategi där programmering ska lyftas fram som viktig för all kunskapsinhämtning, vilket går att läsa om hos Ny Teknik.

Dessa pedagoger är värda att uppmärksammas. En stor applåd och ett stort grattis från oss på Microsoft!

För mer information om det svenska MIEE-programmet kontakta:

Ellen Hagstrand, Teacher Engagement Manager (TEM)

E-post: elhags@microsoft.com

Jerker Porat, Teacher Ambassador (TA)

E-post: a-jepora@microsoft.com

Relaterade inlägg