Microsoft investerar i ny och utökad version av Minecraft i klassrummet

Microsoft presenterar Minecraft: Education Edition, en ny och utökad version som ger lärare nya sätt att utveckla, engagera och inspirera elever i sin undervisning. Programmet släpps till sommaren 2016 och presenteras under skolmässan BETT i London.

”Microsofts teknik ska ge elever och lärare verktygen att skapa, dela, och undervisa på helt nya sätt.”

– Microsofts teknik ska ge elever och lärare verktygen att skapa, dela, och undervisa på helt nya sätt. Genom att låta elevernas nyfikenhet styra lärandet och genom att anpassa oss till individens behov skapar vi möjligheter att lära, uppfinna och bygga med teknik som aldrig står i vägen för en bra idé, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft.

Microsoft grundades på principen att människor kan göra otroliga saker med teknikens hjälp. Kärnan i vår mission är att skapa upplevelser som inspirerar till livslångt lärande, och som stimulerar utvecklingen av grundläggande färdigheter som vi människor behöver i våra liv. Färdigheter så som kommunikation, samarbete, kritiskt tänkande och kreativitet. Och vi ska stödja lärare i deras arbete med att vägleda och utveckla elevers intressen och passion.

– Eleverna upplever arbetet med Minecraft mycket positivt och de arbetar motiverat utan att tänka på att de egentligen gör samma sak som i matteboken – minus knorrandet, säger Per Karlström, Lärare för årskurs 1-3 på Mälarhöjdens skola i Stockholm.

Minecraft_Education_Logo_Final

Låt oss presentera, Minecraft: Education Edition

Med utgångspunkt i att många av de kunskaper som behövs när du spelar Minecraft också är viktiga för lärare, som vill hitta nya sätt att engagera sina elever, har vi skapat Minecraft: Education Edition, en ny och utökad version som strävar efter att nå lärare runt om i världen med funktioner speciellt framtagna för Minecraft i klassrummet. Med dessa vill vi ge lärare och elever verktyg för lärande i en rolig och familjär miljö.

”Det är en öppen plats där människor kan mötas och bygga en lektion runt nästan vad som helst”

– En av anledningarna till Minecraft passar så bra i klassrummet är att det är en gemensam, kreativ lekplats, säger Vu Bui, COO på Mojang. – Vi har sett att Minecraft överskrider skillnaderna i undervisningen och inlärningsstilar och utbildningssystemen runt om i världen. Det är en öppen plats där människor kan mötas och bygga en lektion runt nästan vad som helst, fortsätter Vu Bui. 

MolCraft
MolCraft: Professorerna Mark Lorch och Joel Mills bygger proteiner och andra molekyler med sina studenter.

Vi har redan sett hur Minecraft förändrar både klassrum och läroplan. Sedan 2011 har MinecraftEdu – en version av Minecraft byggd speciellt för klassrummet – nått mer än 7000 klassrum i mer än 40 länder runt om i världen. Vi vill inte stanna där. Vi tror att detta bara är början. 

Och arbetet med Minecraft i klassrummet har inte bara förändrat undervisningen. Det har även underlättat för lärare och pedagoger.

– För mig som lärare har det underlättat på så sätt att eleverna lär varandra betydligt mer, vilket frigör tid till mig att stötta elever som behöver extra stöd, fortsätter Per Karlström.

 

Människoöga i Minecraft
Människoöga i Minecraft

Microsoft + MinecraftEdu = sant

Idag är vi glada att kunna meddela Microsoft förvärvar MinecraftEdu och investera i en ny och utökad version av Minecraft för klassrummet. I samarbete med Teacher Gaming LLC, kommer vi bygga vidare på Minecraft: Education Edition, utifrån det vi lärt oss från MinecraftEdu, samtidigt som nya funktioner tillkommer. Tillsammans med ett stort community av lärare online på http://education.minecraft.net kommer vi fortsätta utveckla Minecraft: Education Edition.

– Sedan Minecraft tog plats i klassrummet har lärare använt Minecraft på sitt eget sätt för att lära eleverna allt från matte till konst och poesi. Programmet låter lärarna och eleverna själva sätta gränserna för vad som är möjligt, säger Joke Palmkvist, Microsoft.

Registrera dig på http://education.minecraft.net för mer information om kommande uppdateringar. 

Se YouTube-videon om Minecraft i skolan:

 

Relaterade inlägg