Vi vet hur framtidens datorhot ser ut – och avslöjar hur du skyddar dig

Hur ser framtidens datorhot ut?
Det är det ingen som vet.

Men vi vet att med uppdaterade tjänster och moderna lösningar så ökar tryggheten. Det är mot den bakgrunden vi lanserar en kampanj för att hjälpa svenska företag, organisationer och privatpersoner att bli lite tryggare. Vi kallar den Säkerhetslyftet.

Runt om i världen har över 200 miljoner människor redan uppgraderat till Windows 10. I Sverige har många Windows-användare redan uppgraderat och många ska göra det under våren. Det är positivt av flera skäl. Dock finns det företag och organisationer som fortfarande är tveksamma.

Om du behöver ett skäl till att uppgradera till Windows 10 så ska du göra det för att bli tryggare.

En rapport visade nyligen att 6 av 10 svenskar sällan byter lösenord. Det är en risk och ofta räcker det att ställa frågan till sig själv. Hur ofta byter jag lösenord?

I Windows 10 finns en rad tjänster som gör dig säkrare mot hot i en värld där äldre lösningar inte längre räcker till. Windows Hello* erbjuder säkrare inloggning med iris eller ansiktsuttryck. Windows Defender ger dig ett inbyggt antivirus. Med Trusted Boot skyddas datorn mot skadlig kod vid uppstart och Bitlocker hjälper företagsanvändare att skydda sin information.

Vi lanserar Säkerhetslyftet tillsammans med partnerföretag i hela Sverige för att hjälpa företag och organisationer, små som stora, att möta nya utmaningar och bygga för framtiden. För hur ser framtidens datorhot ut?

Vi ställde frågan till några experter från framtiden som avslöjar hur det kan komma att se ut:

Vi vet inte hur framtidens datorhot ser ut. Det vi vet är att du blir tryggare med Windows 10.

Läs mer: www.microsoft.se/nutiden

*Kräver ny Windows 10-hårdvara

Relaterade inlägg