Tele 2 bryter språkbarriärer – nytt samarbete med Microsoft ska översätta telefonsamtal i realtid

Under Microsofts utvecklarkonferens Build i USA presenterades idag ett samarbete mellan teknikbolaget och svenska Tele 2. Samarbetet syftar till att bryta språkbarriärer genom att lansera en funktion kallad Microsoft Translator. Avancerad översättningsteknik och maskininlärning gör att samtal mellan personer som talar olika språk översätts i realtid under telefonsamtalets gång. Tjänsten ska lanseras av Tele 2 med start i Tyskland denna sommar och kan drastiskt förändra situationen för tolkar.

– Vi kan sätta människor på månen, men förstår inte personen som står framför oss, säger en representant för Tele 2 i filmen som presenterar samarbetet.

Se filmen här:

I världen talas över 6000 språk och Microsoft har under en lång tid utvecklat och forskat kring lösningar som kan föra människor samman. Satsningen på forskning kring översättning i realtid av tal och skrift har bland annat bidragit till tjänster som Skype Translator – och är en teknik som även används av Microsofts personliga digitala assistent ”Cortana” vars motsvarighet hos konkurrenten Apple kallas ”Siri”.

– Vi är stolta över den tjänst som Tele2 utvecklat på vårt Microsoft Translator API. Vi har skapat API:et för att hantera översättning av konversationer i realtid. Vårt API ger möjligheten att förenkla kommunikation mellan människor som talar olika språk och det kan hantera både text och tal, säger Klas Ström, ansvarig för Windows Phone hos Microsoft Sverige.

Med start i sommar kommer Tele 2 lansera tjänsten åt nyanlända för att underlätta kommunikationen mellan dem och befolkningen i deras nya land.

Läs Tele2s pressmeddelande om samarbetet här: http://www.tele2.com/media/news/tele2-on-breaking-the-language-barrier/

Hela presentationen finns att se på streamen från konferensen /Build här: https://channel9.msdn.com/#playing

Relaterade inlägg