Microsoft lanserar kampanj med fokus på säkerhet

Runt om i världen drabbas människor av olika typer av phisingattacker och nätbedrägerier. Ofta för att vi är oförsiktiga och luras av vad vi tror är välkända avsändare. Vad händer om vi utsätts för samma situation i en fysisk miljö? Microsoft bestämde sig för att testa. 

http://https://www.youtube.com/watch?v=fVl7ahOaYYo

Nätbedrägerier och phisingattacker ökar. Många som drabbas låter sig luras av vad de tror är säkra avsändare. Microsoft bestämde sig för att göra ett test och visa hur vårt beteende skiljer sig online jämfört med en fysik miljö.

En reklamskylt användes i centrala Stockholm för att gestalta ett phisingförsök i verklig miljö. Självklart med en tydlig uppmaning till förbipasserande precis som på nätet. Resultat visar att vi iakttar en större försiktighet i den fysiska miljön än online.

Moderna hot kräver ett modernt skydd och för oss är det viktigt att hjälpa svenska användare till en ny version av Windows. Vi vill belysa att det sunda förnuft vi ofta har i vardagen också behövs på nätet. Det ger en bra grundtrygghet, säger Daniel Akenine, säkerhetschef på Microsoft.

Tidigare i vår påbörjade Microsoft ett nationellt projekt för att hjälpa Windowsanvändare, både småföretagare och privata användare, att uppgradera till Windows 10 kostnadsfritt*. Nu fortsätter Microsoft arbetet för att belysa vikten av säkra tjänster och ett medvetet beteende på nätet.

Det var glädjande att ingen lämnade ut sina kortuppgifter. Den typen av kritiskt beteende ska vi också ha med oss på internet, fortsätter Daniel Akenine.

Arbetet är en fortsättning på Microsofts kampanj ”Säkerhetslyftet” som inleddes under våren för att hjälpa svenska användare att bli säkrare genom att uppgradera till Windows 10. Arbetet görs tillsammans med en rad lokala IT-partner i hela Sverige.

Läs mer på www.microsoft.se/nutiden

 

* https://www.microsoft.com/sv-se/windows/windows-10-upgrade

Relaterade inlägg