Hundratals elever kodar i Blå hallen i Stadshushacket

Kodcentrum, med Microsoft som huvudsponsor, bjuder tillsammans med Stockholm stads programmeringskommission in till ett hackathon i Stockholms stadshus. 400 femteklassare kommer under lekfulla former, tillsammans med sina lärare och programmerare från näringslivet, få lära sig programmering. Temat för dagen är hjältar.

Regeringen har nyligen beslutat om att programmering ska in i läroplanen under 2018. Målet med Stadshushacket är att bidra med kunskap och idéer som utvecklar undervisningen och förbättrar alla elevers lärande och måluppfyllelse kring programmering och digital kompetens.

De medverkande skolorna har valts ut av utbildningsförvaltning med en representation av femteklassare från Stockholm Stads 14 stadsdelar. Eleverna har fått i uppdrag att jobba fram egna hjältar i klassrummen. I Blå hallen får de sedan hjälp att få liv i hjältarna genom en digital berättelse.

Läs mer om Stadshushacket

Relaterade inlägg