Microsoft och den digitala filantropen

Digitaliseringen öppnar helt nya dörrar till organisationer som arbetar för att göra världen bättre. Ett område som nyligen introducerats för den digitala tidsandan är filantropi, där stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium inlett sin digitala resa tillsammans med Microsoft.

Intresset för filantropi ökar i Sverige, men välgörenhetsformen är inte lika etablerad i Sverige som i andra länder. Stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium startade år 2012 med målet att ta filantropi till Sverige och etablera ett nätverk på den svenska marknaden. Stiftelsens grundare O. Roger Svensson, född i Sverige men sedan länge bosatt i USA, såg möjligheterna som filantropi kan ge det svenska samhället.

”Filantropi är en form av välgörenhet som fortfarande är ny för det svenska samhället. Stockholm Philanthropy Symposium bygger broar mellan företag och människor som vill göra skillnad inom olika områden i samhället”, säger O. Roger Svensson.

Nya möjligheter för filantropi

Stockholm Philanthropy Symposium vill skapa en ny arena för filantropi i Sverige. Genom stiftelsens arbete med att etablera nätverk och anordna workshops kan organisationer, ideella verksamheter och andra intressenter upptäcka de möjligheter som filantropi ger. Ett forum för nätverkande är stiftelsens årliga event i Stockholm som samlar kända talare och filantropiikoner från hela världen. Bland tidigare års talare finns exempelvis pionjärerna Hans Rosling, Jane Goodall och Melinda Gates.

”Vi vill matcha ideella verksamheter och projekt med rätt välgörare och skapa gränsöverskridande samarbeten inom filantropi. Vårt mål är att bygga en plattform för filantropi och välgörande initiativ i Sverige, ett nätverk som kan fortsätta att växa och utvecklas”, säger O. Roger Svensson.

Digitaliseringen öppnar nya dörrar

Introduktionen mellan filantropi och teknik skapar nya möjligheter att påverka världen till det bättre. Stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium och Microsofts samarbete visar hur digitaliseringen skapar nya, smarta sätt att arbeta med CSR och filantropiska projekt. Tillsammans vill man skapa en plattform där filantroper kan utbyta erfarenheter om hur digitalisering och ny teknik kan ta arbetet till nya höjder.

”Digitaliseringen förändrar allt och inspirerar nya områden, däribland filantropi och arbetet med CSR-projekt. Det digitala samhället är här för att stanna och Microsoft är glada över att bistå stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium med guidning i den digitala transformationen”, säger Daniel Akenine, Teknik- och säkerhetschef Microsoft och rådgivare till stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium.

Om samarbetet
  • Daniel Akenine, Teknik- och säkerhetschef Microsoft, är Microsofts rådgivare till stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium.
  • Microsoft hjälper Stockholm Philanthropy Symposium att introducera det filantropiska arbetet i Sverige och bidrar till fältets kunskap inom digitalisering.
  • Läs mer om stiftelsen Stockholm Philanthropy Symposium på deras hemsida.

Relaterade inlägg