Triss i nyheter från Microsoft

Idag släpps Windows 10 Fall Creators Update och den första vågen av Windows Mixed Reality headset släpps på utvalda marknader. Microsoft presenterar även det allra senaste tillskottet i den växande Surface-familjen, Surface Book 2.
Windows 10 Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update är fylld med en rad nya möjligheter och nyheter för våra användare. Bland annat nya skrivupplevelser, en ny ”hitta min penna”-funktion, möjlighet att fortsätta ditt arbete från din smarta telefon till din PC genom Micrsoft Edge, förstärkt säkerhet och förbättrade integritetsfunktioner samt Eye Control.

Mixed Reality åt den breda massan

Windows 10 Fall Crators Update låser upp möjligheten att låta den breda massan få tillgång till mixed reality. I och med mixed reality vill Microsoft i grunden förändra sättet vi skapar, kommunicerar och spelar.

Tidigare mixed reality-lösningar har användarna behövt montera upp kameror och sensorer i rummet för att kunna använda vilket innebär att det försvårade att ta med sig headseten till sina vänner eller till sin arbetsplats. Windows Mixed Reality headseten förändrar det.

Priser och mer information

Windows 10 Fall Creators Update innehåller även Mixed Reality Viewer, ett program som öppnar upp möjligheten att prova på mixed reality, utan headset, direkt i datorn. Genom datorns inbyggda kamera kan användarna se 3D-objekt i deras omgivande miljö direkt på datorskärmen.

Surface Book 2

Vi är glada över att kunna presentera den senaste medlemmen i Surface-familjen:; Surface Book 2. Denna arbetshäst med kraftfull grafik och upp till 17 timmars batteritid är likt sin föregångare ett riktigt kraftverk. Surface Book 2 kommer finnas tillgänglig i två storlekar, 13,5 tum och 15 tum*. Surface Book 2 är den mest kraftfulla Surface vi någonsin byggt. Med den allra senaste tekniken, 8:e generationens Intel Dual-Core och Quad-Core processorer och senaste NVIDIA GeForce-grafiken får vi ut upp till fem gånger högre grafikprestanda jämfört med första generationens Surface Book.

Surface Book 2 är inte bara kraftfull nog att driva tunga kreativa program från Adobe, Autodesk och Dessault utan lämpar sig även för gaming i 1080p, 60 FPS i spel som exempelvis Forza Motorsport 7 och Gears of War 4.

Svensk tillgänglighet, modelluppsättningar  och svenska priser för Surface Book 2 meddelas närmare lansering innan årets slut.

Läs mer om Surface Book 2 på Panos Panays blogg.

* 15 tum finns endast tillgänglig på den amerikanska marknaden

Related Posts