Nytt i Windows 10 April 2018-uppdateringen

Idag blir Windows 10 April 2018-uppdateringen tillgänglig. Det är en uppdatering med funktioner som syftar till att låta dig få ut mer av din tid.

För tillgång till Windows 10 April 2018-uppdateringen finns olika sätt att gå tillväga. Om Windows 10 redan är installerat på datorn, och automatiska uppdateringar är påslaget, skickas uppdateringen ut automatiskt så fort maskinvaran har fått tillräckligt stöd för uppdateringen, dock tidigast 8 maj 2018. För avancerad användare finns möjligheten att ladda ner och installera uppdateringen direkt. Klicka här för information om hur man installerar Windows 10 April 2018-uppdateringen manuellt.

Huvudnyheterna i Windows 10 April 2018-uppdateringen

Tidslinjen (Timeline)

Tidslinjen är funktionen som snabbt visar tidigare använda dokument, bilder, videos och webbplatser – upp till 30 dagar bakåt i tiden. Istället för att tvingas leta i mappar på datorn eller i de olika programvarorna är allting nu samlat på ett smidigt och överskådligt sätt, på ett och samma ställe.

För åtkomst till Tidslinjen, klicka på den nya ikonen i aktivitetsfältet eller använd snabbkommandot Windows-tangenten + Tab.

Delning i närheten (Nearby Sharing)

Delning i närheten tillåter att snabbt dela videos, foton, dokument och websidor med enheter i närheten via bluetooth eller WiFi. Genom att klicka på ”dela” så hittar din dator det smidigaste och snabbaste sättet för dig att dela filen med enheter i din omgivning.

Fokusstöd (Fokus Assist)

Idag blir vi överrösta med notiser från sociala medier, e-post och diverse kommunikationsprogram som ibland stör och tar fokus från arbetet du behöver genomföra. Fokusstöd låter dig fokusera när du behöver få dina uppgifter genomförda. Med Fokusstöd påslaget blockeras notiser på dina egna villkor. Det finns möjlighet att låta Fokusstöd släppa igenom meddelanden från utvalda personer och applikationer för att du inte ska missa något viktigt under tiden du behöver fokusera. När du är klar med ditt arbete och stänger av Fokusstöd får du en rapport på notiser och meddelanden som har kommit in under tiden du fokuserade på dina uppgifter.

Läs mer om samtliga nyheter i Windows 10 Aprli 2018-uppdateringen på vår Windows-blogg. Bland annat nyheter i Microsoft Edge, Windows Ink, 3D-animationer i Windows 10, viktiga säkerhetsuppdateringar och mycket mer.

Relaterade inlägg