Microsoft har donerat programvara för 430 miljoner genom Techsoup i Sverige

Ideella föreningar och sociala organisationer i Sverige hungrar efter tech- och programvarudonationer. Det menar Anderas Ericsson på Techsoup Sverige. Genom samarbetet med Microsoft AB har ideella organisationer fått programvarudonationer till ett värde av 430 miljoner kronor sedan år 2010.

Sedan Techsoup Sverige inledde sitt samarbete med Microsoft år 2010 har cirka 2 000 svenska ideella organisationer mottagit Microsofts programvarudonationer. Totalt rör det sig om över 90 000 aktiva licenser. De populäraste produkterna är bland andra Office, Windows och Office Pro Plus.

Microsofts donationsprogram används av allt ifrån idrottsföreningar och sociala organisationer till religiösa samfund och folkbildningsorganisationer. Några av de organisationer som använder Microsofts programvarudonationer är Röda Korset, Svenska Kyrkan, Göteborgs Räddningsmission och Erikshjälpen.

– På Microsoft anser vi att teknik kan göra fantastiska saker, för både företag och privatpersoner. Ideella organisationer har minst lika stora behov av funktionella och säkra tekniska lösningar som vinstdrivande företag, men ofta begränsade resurser. Därför är vårt samarbete med Techsoup Sverige oerhört viktigt. Det är positivt att se hur många som faktiskt drar nytta av programmet och använder Microsofts produktlösningar genom Techsoup. Det är genom att hjälpa ideella organisationer som vi gör en skillnad, säger Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft i Västeuropa.

Genom Microsofts samarbete med Techsoup Sverige har alla ideella organisationer, allmännyttiga stiftelser och folkbibliotek möjlighet att ansöka om programvarudonationer från företaget.

– Sveriges föreningsliv ska ha tillgång till de bästa möjliga verktygen för sitt arbete. Vi vet att pengarna ska räcka till mycket, behoven och idéerna är oändliga. Det blir orimligt att behöva välja mellan att investera i digitaliseringen eller verksamheten. Med Techsoup löser man den ekvationen, säger Techsoups Nordenchef, Andreas Ericsson.

Ansök om programvarudonationer från Microsoft

Genom Microsofts satsning ”Unlimited Potential” ger företaget mjukvarudonationer, utbildning och resurser som kan bidra till att ändra människors liv och förändra samhället. Varje godkänd organisation kan få upp till med 50 licenser per tillgänglig programtitel under varje tvåårsperiod.

Besök Techsoups hemsida för mer information om ansökan och Microsofts programvarudonation. Där går även att ansöka om programvarudonation från bland annat Adobe, Cisco och många fler.

Om Techsoup

Mer än 1 020 000 ideella organisationer i 236 länder och territorier har fått stöd via Techsoup i sitt digitaliseringsarbete, till ett värde av över 10 miljarder dollar. Genom en unik och skalbar samarbetsmodell kan Techsoup förmedla mjukvara, hårdvara och digitala tjänster från över 90 företag till organisationer som uppfyller både lagens krav och företagens strategiska CSR-mål.

Relaterade inlägg