H&M engagerar kunder med interaktiv spegel

I ett samarbete mellan H&M, Microsoft, Ombori och Visual Art skapades en interaktiv spegel som står i H&M:s flaggskeppsbutik på Time Square i New York. Den modeintresserade kunden kan genom tal instruera spegeln att ta en selfie och få bilden placerad som framsidan på ett livsstilsmagasin som kan delas digitalt med vänner och familj. Spegeln ger också modetips och blir en nära koppling mellan den fysiska butiken och e-butiken. Genom QR-koder får besökarna enkelt med sig en shoppinglista, sina bilder samt tillgång till rabatter och erbjudanden.

”Med den interaktiva spegeln vill vi visa på nya möjligheter för röstassistenter, och inspirera hur man på ett kreativt, modernt och roligt sätt kan interagera med sina kunder.”

Linda Pimmeshofer, Business Developer på Microsoft

Sedan mitten av april står den interaktiva spegeln på plats i H&M:s flaggskeppsbutik i New York. Nästan 9 av 10 personer (86%) som har tagit en selfie har skannat QR-koden för att få med sig sin bild och ta del av rabatterna. H&M har också fått hundratals nya prenumeranter till sitt nyhetsbrev genom spegeln.

– Röstassistenter är en het tekniktrend just nu. Med den interaktiva spegeln vill vi visa på nya möjligheter för röstassistenter, och inspirera hur man på ett kreativt, modernt och roligt sätt kan interagera med sina kunder, säger Linda Pimmeshofer, Business Developer på Microsoft

Spegeln känner av när en person står inom en meters avstånd och hälsar kunden välkommen. Genom olika kognitiva lösningar, bland annat ansikts- och taligenkänning, får kunderna en interaktiv och engagerande shoppingupplevelse. Upplevelsen är möjlig genom Microsoft Azure.

Vi på H&M jobbar kontinuerligt med innovation för att förbättra kundupplevelsen och i detta fall samarbetade vi med Microsoft för att utveckla en fantastisk spegel med röstigenkänning. Vi är glada över samarbetet med Microsoft där vi lär oss hur mode och teknik skapar nya sätt att interagera med kunder, säger Daniel Kulle, H&M Nordamerika chef.

Relaterade inlägg