Microsofts Sylvie Laffarge talare på Stockholm Philantrophy Symposium 2018

Sylvie Laffarge

Den 23 maj ägde Stockholm Philantrophy Symposium rum på Moderna Museet i Stockholm. Konferensen gästades av bland annat entreprenören och filantropen Larry Leksell, Utrikesdepartmentets kabinettsekreterare Annika Söder, och Sylvie Laffarge, Director of Philantrophies på Microsoft Europe och talare under evenemanget.

Philanthropy Symposium är en svensk stiftelse med fokus på att skapa ett forum för dialog, nätverk och innovation inom området filantropi. Intresset för filantropi ökar i Sverige, men välgörenhetsformen är inte lika etablerad i Sverige som i andra länder. Stiftelsens årliga event i Stockholm är ett forum för nätverkande och samlar kända talare och filantropiikoner från hela världen. Bland tidigare års talare finns exempelvis Hans Rosling, Jane Goodall och Melinda Gates.

Microsoft stödjer Philanthropy Symposium genom att bidra till fältets kunskap om digitalisering, bland annat genom Daniel Akenines, Microsofts teknik- och säkerhetschef, engagemang i stiftelsens styrelse. På årets symposium var dessutom Sylvie Laffarge, Director of Philantrophies på Microsoft Europe, en av talarna. Sylvie lyfte digitaliseringens vikt inom filantropiskt arbete.
– Digital transformation och teknik främjar samhällets utveckling och blir mer relevant för bland annat dagens och framtiden arbetsmarknad. En av våra stora utmaningar är att se till att alla kan utveckla sina digitala färdigheter och följa med i den digitala utvecklingen. Genom initiativet Microsoft YouthSpark kan vi till exempel hjälpa barn och ungdomar världen över att utvecklas inom digitalt skapande och datavetenskapliga ämnen, säger Sylvie Laffarge, Director of Philantrophies på Microsoft Europe.

Sylvie Laffarge är Director of Philantrophies på Microsoft Europe med ansvar för Microsoft YouthSpark och “Technology for Good” inriktning i Europa. Sylvie är drivande i frågan kring Europas prioriteringar kring arbetsmarknad, digitala färdigheter och Corporate Social Responsibility (CSR).

För mer information om Microsofts engagemang i Sverige, besök sajten Micorosoft i samhället.

Relaterade inlägg