Träffa Microsoft på Järvaveckan

Jarvaveckan-Microsoft
Microsoft deltar liksom förra året på Järvaveckan, en arena för möten och samtal mellan samhällsaktörer och medborgare. Under nio dagar får du chansen att lyssna till riksdagens samtliga partiledare, delta i intressanta seminarium och mingla med över 200 samhällsaktörer från olika branscher. Välkommen till Spånga IP 9-17 juni, kl 15.00-20.00

I år går Järvaveckan av stapeln för tredje året i rad. Microsoft är på plats för att lyfta frågor som entreprenörskap och digital inkludering.
– Under årets Järvaveckan vill vi bland annat lyfta frågan om digital inkludering, det vill säga alla människors rätt till grundläggande digital förståelse för att kunna ta till sig samhällsinformation och inte hamna i ett digitalt utanförskap. Det är viktigt för oss att agera på lokal nivå. Microsoft är verksamma i Järva sedan nittiotalet och vi har länge arbetat med att bidra till en positiv utveckling i vårt närområde, säger Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft i Västeuropa och moderator till Microsofts paneler under Järvaveckan.

Måndag 11/6 är Centerpartiets dag, tema: Företagande och entreprenörskap

Kl 17.00-18.00 på Seminariescen 1

Arrangör: Fastighetsägarna Stockholm

Tema: Jobba med tech i fastighetsbranschen!

Christoffer Börjesson, digital chef på Fastighetsägarna Stockholm, pratar med Johanna Snickars, kommunikationschef på Microsoft, Saeid Esmaeilzadeh på Serendipity, Petra Dalunde på Urban ICT Arena och Hossein Shahrokni på Locallife om framtidens boende, IoT, service i fastigheter och jobbmöjligheter.

Kl 18.00–19.00 på Seminariescen 2

Arrangör: Microsoft och Nyföretagarcentrum

Tema: Entreprenörskap – en väg till jobb och integration?

Många av de som nyligen kommit till Sverige har svårt att få jobb, men en möjlighet för att lyckas är att starta och driva företag. Hur kan vi på olika sätt underlätta för människor att få utlopp för sitt entreprenörskap och finns det hinder som vi måste undanröja? Moderator Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft, samtalar med Harry Goldman, Nyföretagarcentrum, Hossein Alfak, Ordförande Tensta Företagarförening, Patrik Nilsson, Samhällspolitisk chef, Företagarna, Emelie Ekblad, medgrundare, MAD, och Martin Ådahl, Centerpartiets chefsekonom och vice partisekreterare.

Söndag 17/6 är Socialdemokraternas dag, tema: Trygghet och insatser

Kl 18.00–19.00 på Seminariescen 1

Arrangör: Microsoft

Tema: Tillgänglighet och delaktighet – hur kan vi individanpassa framtidens IT-samhälle?

Digital inkludering är helt avgörande för både individer, organisationer och samhället i stort. Hur kan vi försäkra oss att tillgänglighet och delaktighet flyttas upp på agendan både inom IT-utveckling och IT-anskaffning? Hur kan vi använda AI och andra digitala verktyg för att främja inkludering? Moderator Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft samtalar med Magnus Berglund, Tillgänglighetsambassadör, Scandic Hotels, Teres Lindberg, Riksdagsledamot Socialdemokraterna, och Malin Ekman Aldén, Generaldirektör, Myndigheten för Delaktighet.

För frågor och mer information kontakta: 

Johanna Snickars, Kommunikationschef, Microsoft AB, 08-410 455 56, swedenpress@microsoft.com

Relaterade inlägg