Microsoft presenterar nya unika förmåner för sina anställda

Microsoft har länge förstått vikten av att anställda ska kunna fokusera på sina uppgifter under arbetstid utan att behöva oroa sig för de oförutsedda händelserna i livet. Tidigare har man bland annat presenterat förmåner som volontärarbete, att kunna ta hand om en närstående som är svårt sjuk och föräldraledighet – som inte är en självklarhet utanför Sveriges gränser. Allt detta med full ersättning från Microsoft. Nu utökar Microsoft stödet för sina anställda och deras familjer med ytterligare förmåner.

Med det nya initiativet Microsoft CARES får den anställda och dess familjemedlemmar experthjälp och stöd med utmaningar som: 

  • Depression, ångest och stress
  • Missbruk (alkohol-, drog- och medicinmissbruk)
  • Familj- och relationsproblem
  • Ekonomiska och legala problem

Utöver detta kan även anställda vars barn har inlärningssvårigheter få lite extra hjälp på traven. Det kan innebära allt från läxhjälp till finansiering av extralektioner.

– På Microsoft vill vi kunna ge bästa möjliga stöd till alla våra drivna och passionerade anställda. Som vi alla vet kan livet ta olika oförutsedda vändningar och då är det vårt ansvar att vara där och stötta på bästa sätt. I utmanande tider kan man behöva en extra omtanke och en paus för att ta hand om sig själv och sina närstående, säger Helena Sjöberg, HR-chef Microsoft Sverige.

Relaterade inlägg