Microsoft Surface Go – den mest portabla Surface hittills

Idag presenterar Microsoft den nya medlemmen i Surface-familjen – Surface Go. I jämförelse med sitt syskon Surface Pro är Surface Go lite mindre, lite lättare och mycket mer portabel än någon tidigare Surface-enhet. Passar perfekt för dig som behöver en fullfjädrad dator i ett superportabelt format.

Surface Go består av en PixelSense-skärm på 10 tum med upplösningen 1800×1200 pixlar. Den väger endast 521 gram och är 8,3 millimeter tunn. Surface Go är fläktlös och bestyckad med sjunde generationens Intel Pentium Gold Processor 4415Y, upp till 128 GB lagringsutrymme, upp till 8 GB RAM-minne och en batteritid på upp till nio timmar. Utöver den klassiska Surface-porten, som kan användas för laddning och dockningsstation, finns även USB-C 3.1-port för data- och videoöverföring samt laddning. Vid behov av mer lagringsutrymme har Surface Go även MicroSD-kortläsare.

Vi ser en ökad efterfråga kring enheter i mindre format, till lägre pris och som inte tummar på kvalité eller funktion. Svaret på detta är Surface Go. Detta är en enhet för alla som är ute efter en ultraportabel laptop som de kan bära med sig var och när som helst. Vi ser att Surface Go är det primära arbetsredskapet för personer som arbetar i föränderliga miljöer. Exempelvis hantverkare, servicepersonal eller säljare som är i behov av en dator de enkelt kan plocka fram på språng. Vi ser även Surface Go som den perfekta skoldatorn, för både elever och lärare”

Helena Kappen, Affärsområdeschef Surface & Devices. 

Tillbehör

Med det helt nya och skräddarsydda Surface Go Signature Type Cover får du den bästa skrivupplevelsen och med Surface Pen kan du rita, ta anteckningar eller signera dokument när och var du vill. Både tangentbord, penna och mus finns tillgängliga i flera spännande färger som du kan matcha eller kombinera själv efter tycke och smak.

Tillgänglighet

Surface Go finns att förbeställa redan idag på Microsoft Store och från och med vecka 29 på Elgiganten. Den kommer finnas tillgänglig i svenska butiker från den 28 augusti 2018. Priset startar på 4899 kronor.

 

En längre beskrivning av Surface Go och dess möjligheter hittar du här.

Relaterade inlägg