Effektiva, kreativa och samarbetsvänliga nyheter från Microsoft Inspire 2018

Microsoft presenterade flertalet spännande nyheter under Inspire 2018 i Las Vegas. Bland annat annat den kreativa appen Whiteboard, en gratisversion av Teams samt uppdatering av den effektiva funktionen Workplace Analytics Solutions i Office 365

Workplace Analytics – Din personliga digitala assistent

Workplace Analytics är ett verktyg som hjälper dig och dina kollegor att bli mer effektiva. Genom att analysera information i Office 365 presenteras statistik och beteendemönster över din arbetsdag. Med detta kan du se hur du och dina kollegor spenderar tid, hur effektiva ni är och om det där extramötet verkligen var så nödvändigt som det lät. Allt med hjälp av artificiell intelligens.

Läs mer om de nya uppdateringarna i Workplace Analytics

Få tag i dina kollegor snabbt, enkelt och gratis med Teams 

En annan nyhet som presenterades var en gratisversion av samarbetsverktyget Microsoft Teams. Microsoft Teams for Free riktar sig till företag och organisationer med upp till 300 medarbetare. Microsoft Teams används redan idag av över 200 000 företag i över 181 marknader världen över. Teams är ett program som gör det enklare för företag att samarbeta mellan medarbetare. I programmet kan man chatta, boka möten, ringa och skicka filer.

Läs mer om Teams

Aldrig mer ett blankt papper med Whiteboard

Whiteboard är en app som gör det enkelt för dig och dina kollegor att vara kreativa. Samarbeta, anteckna, rita och designa – samtidigt, i samma dokument – som dina kollegor som sitter på andra sidan jorden. Tidigare har du kanske varit begränsad till en tavla eller ett papper, med Whiteboard finns det ingen yta att förhålla sig till. Appen kommer finnas tillgänglig oavsett du arbetar från Windows, macOS, iOS eller Android.

Läs mer om Whiteboard och dess möjligheter

Läs mer om andra nyheter, i bland annat Power BI, Azure och Yammer, som presenterades under Inspire 2018.

Relaterade inlägg