The Ability Hacks – boken om idéerna som gör skillnad

Idag lanserar Microsoft boken The Ability Hacks. En historia om två hackathon-lag från Microsofts årliga event One Week Hackathon som utspelade sig under 2014 respektive 2015. De två lagen som kom att göra skillnad då man kunde presentera idéerna EyeGaze och Learning Tools. Två idéer som idag är verklighet.

Just nu pågår årets event One Week Hackathon i Redmond, USA. Ett årligt event där Microsoft-medarbetare från hela världen sätts samman i lag för att under en intensiv vecka ta fram teknologiska lösningar med fokus på att hjälpa människor med olika funktionsnedsättningar. Under årens lopp har One Week Hackathon kommit att bli alltmer populärt och förra året deltog 850 stycken medarbetare fördelat på 150 olika lag. Det som ligger till grund för den ökade populäriteten är de två idéer som togs fram under 2014 och 2015, EyeGaze som hjälper människor som drabbats av ALS samt Learning Tools som är ett verktyg för skolelever med läs- och skrivsvårigheter. Dessa produkter är idag verklighet och hjälper människor med funktionsnedsättningar världen över. Processerna och idéerna var så intressanta att de nu skildras i boken The Ability Hacks.

 

Learning Tools är ett verktyg som hjälper skolelever med läs- och skrivsvårigheter världen över. 

I The Ability Hacks får man följa med bakom kulisserna och följa processerna inom de framgångsrika lagen. Boken finns tillgänglig att köpa i tryckt format via Amazon men även tillgänglig i en gratisversion här.

Klicka här för att ta del av mer information om boken The Ability Hacks samt One Week Hackthon.

Relaterade inlägg