Microsoft Sverige i topplacering i HBTQ-priset 2018

Pride 2018 Microsoft

Just nu pågår Euro Pride 2018 i Stockholm. I samband med Pride har fackföreningen Unionen sedan 2011 delat ut pris till arbetsgivare som gör ett framstående arbete kring frågor som rör HBTQ och rätten för människor att få uttrycka sin egen könsidentitet. Microsoft Sverige är stolta över att i år utses till en av Sveriges HBTQ-vänligaste arbetsplatser i HBTQ-priset 2018.

– Att uppmuntra mångfald och allas rätt att vara sig själva är en hörnsten i vår kultur. Naturligtvis är vi väldigt glada över att Unionen uppmärksammar vårt arbete och vi är glada över att vara en framstående arbetsplats i en sådan självklar fråga som rätten till att få vara sig själv, säger Helena Sjöberg, HR-ansvarig Microsoft AB och drivande i företagets inkludering- och mångfaldsarbete.

Microsoft har stöttat och sponsrat HBTQ-frågor och organisationer sedan 1989, och medverkat i Prideparader på åtskilliga platser runtom i världen tidigare. Microsoft bedriver även ett ambitiöst arbete för lika inkludering och mångfald på arbetsplatsen, bland annat genom företagets GLEAM-community som lyfter HBTQ-frågor på lokal och global nivå. Microsoft har även en tydlig nolltolerans mot alla former av trakasserier och kränkande särbehandling. Nolltolerans gäller även under tjänsteresor, personalfester och alla tillfällen som har något samband med arbetet hos Microsoft.

En anmärkningsvärd sak är att samtliga tre finalister av årets upplaga av HBTQ-priset verkar inom tech-branschen. Vi gratulerar IBM till vinnare av årets HBTQ-pris men även ett stort grattis till Internetstiftelsen för ett stort arbete inom dessa frågor.

Om Unionens HBTQ-pris

Unionen delar ut HBTQ-priset varje år till en arbetsgivare som arbetar aktivt och systematiskt med att skapa en arbetsplats där alla ska få samma möjligheter och rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck. Syftet med Unionens HBTQ-pris är att synliggöra goda exempel och sprida kunskap för att fler ska få tillgång till arbetsplatser där är en självklarhet att få definiera och vara sig själv. Mer information om Unionens HBTQ-pris finns här.

Relaterade inlägg