Microsoft lanserar AccountGuard för ökad trygghet

Var och varannan dag kan man läsa om cyberattacker som sker mot organisationer, såväl mot politiska makthavare som stora företag. Framförallt är vi bekanta med attackerna som skedde under det amerikanska valet 2016 samt vid presidentvalet i Frankrike förra året. Just nu förbereder sig USA inför halvtidsvalet i november, och hot mot intrång finns alltid närvarande. Detta medför att techföretag har ansvar att bidra med sin stora kunskap och expertis inom säkerhet på internet för att hjälpa organisationer och skydda demokratiska rättigheter. Därför lanserar nu Microsoft en förlängning av sitt Democracy Defending Program i Microsoft AccountGuard.

Internet har länge varit ett verktyg för kriminella organisationer att stjäla och läcka information kring politiker och makthavare. De senaste åren har det dock blivit en högaktuell fråga kring hur dessa organisationer även sprider desinformation, falska nyheter och därmed påverkar politiska val. I april presenterade Microsoft Democracy Defending Program. Programmet fokuserar på fyra olika områden: att skydda valkampanjer att hackas, skapa säker röstning i valprocesser, öka politisk öppenhet i marknadsföring samt skydd emot kampanjer som drivs av desinformation. Nu presenteras en addering av programmet i initiativet AccountGuard.

AccountGuard kommer att tillhandahålla tre tjänster som omfattar både organisatoriska och personliga e-postkonton:
  1. AccountGuard innefattar Microsoft Threat Intelligence Center som gör det möjligt att upptäcka angrepp mot e-postsystem, dels inom organisationer men även personliga mailadresser. När hoten upptäckts kommer Microsoft snabbt kunna ge hjälp att säkra system från att bli utsatta.
  2. Politiker, företag och personal knutna kring politiska organisationer kommer att få rådgivning om hur de skapar säkrare system för att undvika intrång. Det kan innebära att Microsoft hjälper till med flerfaktors-autentisering av datorer, de senaste säkerhetsuppdateringarna men även hjälp med att säkra organisationers dokument och servrar så att endast behöriga får tillgång till material som är tillägnade till specifikt utvalda medarbetare.
  3.  Microsoft kommer att tillhandahålla förhandstestning av säkerhetsfunktioner- och uppdateringar i samma kaliber som erbjuds till stora företag- och regeringskunder.

För mer information om Microsoft AccountGuard besök Microsoft On the Issues.

Relaterade inlägg