Microsoft flyttar till Urban Escape

Microsoft_and AI Sweden
Microsoft flyttar in i AMF Fastigheters nya kvarter Urban Escape beläget mitt i Stockholm city. I de nya kontorslokalerna på 3 000 kvadratmeter kommer samtliga 600 medarbetare rymmas.

Ett avtal har tecknats med AMF Fastigheter avseende 3 000 kvadratmeter kontorsyta i den nybyggda fastigheten vid Regeringsgatan/Hamngatan. Fastigheten kommer när allt står färdig att husera flera välkända företag, bland annat grannarna Kindred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100 000 besökare på våra ”öppna visningar” på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd på Microsoft.

Visionen för AMF Fastigheter är att skapa stadsrum där människor vill vara och på platsen Urban Escape infrias detta. Hyresgästerna bidrar till samverkan genom samarbeten och synergier inom stadsdelen.

– Urban Escape är en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Vi är väldigt glada att Microsoft väljer att flytta hit, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

AMF_Microsoft_Urban_Escape
Niklas Haglund, projektchef Urban Escape, Joacim Damgard, vd Microsoft AB, Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

 

 

 

Stadsutvecklingen inom området fortgår och AMF Fastigheter vill kontinuerligt driva utvecklingen för framtidens innovativa kontor- och handelsytor i medskapande med sina hyresgäster.

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektets gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.

Inflyttning planerad i september 2019.

Presskontakt

Johanna Snickars, kommunikationschef Microsoft, [email protected], 0734-08 31 09

Marta Jarzabek Hulthén, marknad- och kommunikationsansvarig AMF Fastigheter, [email protected]

Niklas Haglund, projektchef Urban Escape, [email protected]    

Om Microsoft

Microsoft är ett av världens ledande techföretag inom molnstjänster, programvara och datorer. Vårt mål är att hjälpa våra kunder nå sin fulla potential och skapa nya möjligheter med hjälp av digitala verktyg. Bland våra produkter och tjänster finns bland annat Microsoft365, Microsoft Cloud, Xbox, LinkedIn, Minecraft, Skype och sökmotorn Bing. Microsoft grundades år 1975 och den svenska verksamheten startades år 1985. Microsoft Sverige har idag cirka 600 medarbetare och kontor i Stockholm, Göteborg och Linköping. Läs mer på www.microsoft.se.

Om Urban Escape

Urban Escape är Stockholms nya citykvarter som växer fram mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Genom att länka samman fyra kontorsfastigheter och en bostadsfastighet med två fantastiska hotell At Six och Hobo samt handelsplatsen Gallerian så kommer Urban Escape bli ett av de mest spännande och kontrastrika kvarteren i Europa. Urban Escape kommer när det är färdigställt under 2019, att omfatta över 130 000 kvm helt nya eller nyrenoverade ytor. Från ett tidigare bortglömt och slutet kvarter till en öppen och levande plats där människor vill vara. Läs mer på www.urbanescape.se.

Om AMF Fastigheter

AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 38 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 62 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigher.se.

Relaterade inlägg