Här är årets stora nyheter från Microsoft Ignite

Idag startar Microsofts årliga IT-konvent Ignite i Orlando, USA. Årets upplaga av Ignite handlar till stor del om artificiell intelligens (AI) inverkan på samhället, Internet of Things (IoT) och hur företag kan göra arbetsplatsen mer intelligent och produktiv. Under öppningsdagen den 24 september läggs även stort fokus på att presentera en rad nya säkerhetslösningar.

Säkerhet i fokus på Ignite 2018

Säkerhet på nätet är ett av Ignites största fokusområden och under öppningsdagen kunde Microsoft presentera en rad nya säkerhetslösningar. Bland annat Microsoft Secure Score samt Microsoft Authenticator som är ett autentiseringsverktyg för att förenkla inloggningar på ett säkert vis. Microsoft Threat Protection presenterades även som är en integrering i Microsoft 365. Med hjälp av AI kan Microsoft Threat Protection påskynda arbetsprocessen för att eliminera hot mot företag och privatpersoners säkerhet på nätet. Med hjälp av den integrerade AI-lösningen kan Threat Protection kartlägga hot från utomstående parter och på det sättet spara tusentals arbetstimmar för ett företags säkerhetsteam.

– Verksamheter inom olika typer områden söker en trovärdig partner som kan hjälpa dem utvecklas, säger Satya Nadella, CEO på Microsoft. På Microsoft tänjer vi på gränserna inom AI, edge computing och IoT, samtidigt som vi erbjuder säkra helhetslösningar som hjälper alla organisationer att bygga sin egen digitala kapacitet.

AI som hjälp i katastrofdrabbade områden

Under öppningsdagen presenterade Microsoft företagets medverkan i Humanitarian Action Program. Humanitarian Action Program är ett humanitärt handlingsinitiativ som syftar till att utnyttja AI vid återhämtning i katastrofdrabbade samhällen, att hjälpa utsatta barn, skydda flyktingar och främja respekten för mänskliga rättigheter. I nära och noggrant utvalda samarbeten med hjälp- och välgörenhetsorganisationer kommer Microsoft att bidra med teknisk kunskap, ekonomiska bidrag och sin expertis inom AI. Humanitarian Action Program är det tredje programmet i Microsofts initiativ AI for Good som lanserades i juli 2017.

Nya AI-lösningar gör det lättare att hitta information, skapa text, analysera data och att samarbeta
  • Microsoft Search är en ny sökfunktion som gör det lättare att hitta dokument och data, både inom och utanför organisationen, utan att lämna arbetsflödet. Microsoft Search lanseras den 24 september på Bing.com och Office.com.
  • Azure Data Explorer hjälper till att kartlägga insikter i stora mängder insamlad data. Det gör det möjligt för användaren att på ett mer effektivt sätt upptäcka sammanband i den insamlade informationen.
  • Azure Machine Learning hjälper utvecklare att bygga och effektivisera AI-modeller för att sedan på ett enkelt vis distribuera till molnet eller Microsoft Edge.
  • Ideas i Office gör smarta AI-rekommendationer i Office tillgängliga genom bara ett knapptryck. Till att börja med implementeras i Excel och PowerPoint. Klicka på glödlampeikonen för smarta designtipsa, underlättad användarupplevelse eller för att få förslag på skräddarsydd layout eller bild.
  • Microsoft presenterar möjligheten att ansluta ett Office 365- och LinkedIn-konto. Användaren kan nu skicka e-post och dela dokument med en så kallad LinkedIn first-degree direkt från Outlook, Word, Excel och PowerPoint. Senare i år kommer kunder att kunna se information från LinkedIn, om personen de ska träffa, direkt i mötesinbjudan.
  • Nu är AI-funktionerna i Microsoft Teams tillgängliga för alla. Upptäck funktioner som ljudinspelningar med transkribering och blurrad bakgrund under dina videomöten. Senare i år blir det även möjligt att skapa och streama live och on-demand event i Teams, Microsoft Stream och Yammer.
  • Microsofts nya Cortana Skills Kit for Enterprise erbjuder nya anpassningsbara Cortana-lösningar som hjälper företag att blir mer produktiva.
Använd värdet av IoT och edge computing

Microsoft levererar kraftfulla lösningar inom IoT och edge computing som skapar nya möjligheter för kunder att använda molnet.

  • Azure Digital Twins är ett nytt erbjudande i Microsofts IoT-plattform som gör det möjligt för kunder och partners att skapa omfattande digitala modeller av fysiska miljöer.
  • Azure Sphere är den första holistiska lösningen som är konstruerad att driva IoT-enheter. Azure Sphere är nu tillgänglig som offentlig förhandsvisning.
  • Azure Data Box Edge är det senaste tillskottet till Azure Data Box och hjälper kunder att analysera, bearbeta och omvandla data innan de laddas upp till molnet.

Mer information och nyheter om Ignite 2018 finns via Ignites Twitter eller besök här.

För frågor vänligen kontakta swedenpress@microsoft.com.

Relaterade inlägg