Microsofts Thomas Spångberg finalist i tävlingen Årets Chef 

För 17:e året i rad arrangeras Chefsgalan, en gala som lyfter fram och belönar ledare och chefer vars ledarskap har utmärkt sig mest under det gånga året. Årets tre finalisterna i kategorin Årets Chef är Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef på Brandkåren Attunda, Stefan Vikman, rektor på Östra Gymnasiet i Huddinge Kommun, och Thomas Spångberg, Sales Director EMEA på Microsoft.

Vinnaren av Årets Chef utses under årets Chefsgala den 19 mars på Grand Hôtel i Stockholm. Vi träffade Microsofts Thomas Spångberg för en kort finalistintervju och för att ta pulsen inför den annalkande galan då vinnaren tillkännages.  

Du är en av finalisterna i Årets chef, hur känns det?  Thomas Spangberg

Fantastiskt! Det var fler än 100 nominerade chefer från hela Sverige, så det känns otroligt spännande att nu vara en av tre finalister. Det är ett sort erkännande för mig som chef och ledare.  

Vad utmärker ditt ledarskap och vad är viktigt för dig som chef? 

Min främsta roll som chef är att utveckla mina medarbetare till att nå sin fulla potential både i sitt yrke och i sin karriär. Jag väljer alltid att prioritera mitt team och investera tid i individen – jag vill veta vad som driver och motiverar dem. Min roll som chef är att skapa rätt förutsättningar för att teamet ska lyckas i sina roller och även vara en förebild för en företagskultur där vi vågar mer, tar risker, och där det är okej att misslyckas för att ständigt utvecklas.  

Vilka är dina bästa tips för att bli framgångsrik och trygg i sitt ledarskap? 

Försök inte vara någon annan, utan var dig själv och bygg ditt ledarskap utifrån din personlighet och dina styrkor. Jag tror man först behöver förstå sig själv innan man kan leda andra.  

Juryns motivering lyder 

”Med ett imponerande track record i en stentuff miljö med hård konkurrens ser han varje individ och får människor att må bra. Medarbetarna liknar det vid magi. Har etablerat ett nordiskt ledarskap i en internationell miljö. Ett ledarskap som bokstavligen är gränsöverskridande.”

Vinnaren utses under årets Chefsgala den 19 mars på Grand Hôtel i Stockholm. Läs mer om galan och samtliga finalister här.

Relaterade inlägg