Microsoft delar utvecklingsplaner i Sverige

Microsoft har varit verksamma i Sverige i 33 år och sysselsätter i dag cirka 600 personer och bygger vidare på våra nuvarande investeringar. Vi planerar att köpa mark i Gävle och i Sandvikens kommun för framtida, växande behov för moln- och internettjänster i Europa och i Norden.

Vi har för avsikt att utveckla markområden för etablering av datacenter i världsklass som möter hållbara och miljövänliga standarder. Microsoft har ett långsiktigt ansvarstagande kring hållbarhet. Vi har varit koldioxidneutrala sedan 2012 och ökar kontinuerligt mängden av energianvändning från vind-, sol- och vattenkraft.

Vi ser fram emot att samarbeta med kommunerna och invånarna i Gävle och Sandviken i takt med att vi ytterligare utvecklar och delar med oss av våra planer.

Vid frågor, maila gärna swedenpress@microsoft.com

Relaterade inlägg