Samhall och Microsoft arrangerar Innovation Days för en mer inkluderande arbetsmarknad

Innovation Days

Det 27 till 29 maj arrangerar Samhall och Microsoft Innovation Days på Hotell At Six i Stockholm. Innovation Days är ett 52 timmar långt hackathon där tre team skapar digitala verktyg som ska hjälpa personer med en autismspektrumdiagnos in på arbetsmarknaden. 

Innovation Days arrangeras för att skapa förutsättningar för människor med en diagnos inom autismspektrumet att komma i funktion. Genom att skapa verktyg och digitala lösningar som kan hjälpa dem att bryta sitt utanförskap och komma in på arbetsmarknaden.

Genom att använda existerande digitala plattformar och mjukvara – eller utveckla helt nya – ska deltagarna hitta nya vägar för personer med en autismspektrumdiagnos att ta steget in på arbetsmarknaden.

– Vi ser det här som en fantastisk möjlighet att bli ännu bättre på att bryta utanförskapet för personer med en autismspektrumdiagnos. De tillhör en av våra prioriterade målgrupper och vi tror verkligen att digitala verktyg kan förbättra förutsättningarna för kommunikationen, något som i så fall kan spridas till andra företag och användas i alla situationer där behovet finns, säger Monica Lingegård, vd för Samhall.

Hackathon-teamen består av personer med olika expertisområden. Grupperna stöttas av personer med kompetens inom design, apputveckling, programmering och autismforskning. Syftet med hacket är att generera idéer som på sikt kan förvekligas i praktiken med hjälp av teknik.

– Över en miljard människor världen över har i dag någon form av funktionsvariation. Därför är det otroligt viktigt att bygga teknik som är tillgänglig för alla. Vi har en enorm chans att skapa mer inkluderande arbetsplatser, bland annat med stöd av AI-teknik, där alla har samma möjlighet att lyckas, Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige.

För frågor och mer information kontakta: 

Andreas Wingren, Kommunikationschef, Microsoft AB, [email protected]

 

Relaterade inlägg