#Aimedalen och digitalisering i fokus – en summering av Microsofts deltagande i Almedalen 2019

Microsoft i Aimedalen 2019

Under årets politikervecka i Almedalen var Microsoft på plats för att diskutera trender inom digitalisering och Artificiell intelligens kopplat till olika samhällsområden. Vi var på plats för att prata Ai i Almedalen under parollen #Aimedalen. Sammanlagt bjöd Microsoft in till 13 seminarier som gästades av över 60 experter och paneldeltagare, med fler än 1 200 personer i publiken. Samtliga seminarier hölls i företaget Pickits lokaler på Södra Kyrkogatan 3.

Se Microsofts seminarier i efterhand

Över 150 åhörare var på plats för att lyssna till Microsoft panel om CLOUD Act. Nu kan du i efterhand ta del av ”CLOUD Act – hinder eller ej?” och ett urval av Microsoft paneler från Almedalen i efterhand.

Ledarskapsfrukost med Microsoft och Doberman
Ledarskapsfrukost med Microsoft och Doberman. Fotograf: Daniel Persson, Doberman

På Microsoft och designbyrån Dobermans ledarskapsfrukost i Almedalen under tisdagen träffades nyfikna ledare för att tillsammans diskutera Artificiell intelligens och ledarskap. Frukosten hade ett workshop-format ledd av Lisa Lindström, vd på Doberman, med inriktning på digitalisering och hur dagens ledare kan implementeras Artificiell intelligens för att få mer tid över till sina medarbetare. Deltagarna var olika representanter från olika branscher inom svenskt näringsliv och kom bland annat från HPE, Mångfaldsakademin, Norrköpings kommun, SEB, Sodexo, Telia och TUI.

Vilka egenskaper tycker svenska ledare är viktiga i arbetet med AI, digitalisering och ledarskap? Deltagarna, som kom från bolag som TUI, Sodexo, Norrköpings kommun, Telia, HPE, SEB och Mångfaldsakademin, lyfte nyfikenhet, närvaro, inkludering, kreativitet och reflektion som topprioriteringar i sina ledarskapsstilar.

Läs mer om hur AI kan bidra till framgångsrikt ledarskap

Låt oss fortsätta samtalet!

Många panelsamtal under Almedalen handlade om hur AI och digitaliseringen kan hjälpa olika samhällsfunktioner. Vad som också blev tydligt under panelsamtalen är att fler behöver förstå betydelsen av digitaliseringen och AI. Vi delar några tips på intressant läsning och utbildning:

För mer information och frågor kontakta:

Kontakta Microsofts kommunikationsavdelning, swedenpress@microsoft.com

Relaterade inlägg