Microsoft, ABB, IKEA med flera samarbetar med Helsingborg mot stadsmässan H22

Microsoft AI

Idag presenterade Helsingborgs stad de första av de företag och organisationer som avser att samarbeta med staden inom ramen för stadsmässan H22 – A Smarter City. Bland andra Microsoft, BoKlok, IKEA, Nowaste och Lunds universitet återfinns på listan som totalt innehåller fler än 30 aktörer. Fler företag och organisationer kommer att ansluta senare.

– Jag är glad att vi idag kan presentera bland andra IKEA, Microsoft och BoKlok som stadens samarbetspartners i arbetet med stadsmässan H22. Vi ska tillsammans hitta nya lösningar för hur vi kan bygga smarta och hållbara städer. Vår innovationssatsning och dessa partnerskap med näringslivet ger Helsingborg goda förutsättningar att leda utvecklingen inom innovativ välfärds- och stadsutveckling, som kommer alla helsingborgare till del, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

– Om vi ska lyckas stärka välfärden i framtiden måste vi skapa nya samarbeten, och i det arbetet blir stadsmässan H22 en av de viktigaste nycklarna, säger Jan Björklund (S), kommunalråd i Helsingborg.

Presskonferens H22
Presskonferens: stadsmässan H22

Helsingborgs stads arbete mot 2022 och stadsmässan H22 har startat. Åren fram till stadsmässan samt dess innehåll är en innovationsplattform för stads- och samhällsutveckling och kommer till stor del utgöras av samarbeten med företag, akademi och organisationer som delar Helsingborgs stads ambition om en smartare och mer hållbar stadsutveckling.

– Många svenska kommuner står inför en rad olika utmaningar i dag och i framtiden inom områden som välfärd- och stadsutveckling och hur man ska leda utvecklingen inom digitalisering. Därför känns det fantastiskt roligt att vara en del av stadsmässan H22 och tillsammans med Helsingborgs stad och övriga organisationer bidra till ett Sverige i framkant för digitalisering och framgångsrik stadsutveckling. Nu satsar vi gemensamt på framtiden och på en hållbar stadsutveckling, där tekniken givetvis är en viktig medspelare, säger Linda Swärd, ansvarig för Microsofts verksamhet inom offentlig sektor i Sverige.

En rad olika utmaningar idag och i framtiden inom områden som välfärd osv

Samtliga klara partners finns listade på https://h22.se/partners  

Fakta H22

H22 – A Smarter City är Helsingborgs stads stora satsning på innovation och hållbar stadsutveckling. Satsningen manifesteras med en internationell stadsmässa 2022 som ska visa upp och utforska framtidens lösningar för livet i staden.

Helsingborg har en stolt tradition av att arrangera stora mässor. 1955 kom en miljonpublik till hantverks- och designmässan H55. 1999 blev H99 föregångare till en rad andra bomässor i landet. Med H22 tar Helsingborg nästa steg på resan och fokuserar på en fråga som är av allt större vikt: En smartare och mer hållbar stad.

Relaterade inlägg