Microsoft Reactor öppnar på Epicenter i Stockholm

Reactor lockup Stockholm black@2x

I dag presenterar Microsoft och Epicenter att man kommer öppna en Microsoft Reactor i Stockholm. Microsoft Reactor är ett nav för startupbolag, utvecklare och studenter att samlas för att ta del av tekniska utbildningar och programmeringsstöd samt hjälp att utveckla sin affär. Microsoft Reactor i Stockholm planeras att öppna under första halvan av 2020.

Microsoft Reactor blir en plats för utvecklare, startupbolag och studenter att träffas, utbilda sig och nätverka. Genom att kombinera kostnadsfria tekniska utbildningar, nätverksträffar och föreläsningar blir Microsoft Reactor ett innovationsnav i centrala Stockholm. Fokusområden för Reactorn kommer vara molnteknologi och artificiell intelligens.

– Vår Reactor i Stockholm kommer bli en del av den innovationsscen och det ekosystem av startupbolag som växt fram i centrala Stockholm och satt Sverige på kartan som ett land med nya företag som gör avtryck globalt. Att Microsofts tionde Reactor öppnar i Stockholm är det senaste exemplet på de investeringar som Microsoft just nu gör i Sverige för att skapa nya möjligheter för individen, företagen och samhället, säger Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige.

Reactorn i Stockholm öppnar i partnerskap med Epicenter i centrala Stockholm. Epicenter är ett digitalt innovationshus – en community med över 6000 medlemmar och 500 bolag på fyra marknader. Här finns snabbväxande digitala företag, storföretag och startups som vill samarbeta, utveckla och växla upp sin digitala affär. Epicenter och Microsoft kommer tillsammans planera eventen, utbildningarna och innehållet som erbjuds på Microsoft Reactor. De kostnadsfria aktiviteterna kommer omfatta allt från mixed reality-workshops till presentationscoachning och fördjupningsseminarier kring artificiell intelligens och robotar.

Picture for Reactor announcement of Helene and Patrick.

– Microsoft är en partner i världsklass – vi är jätteglada att de väljer att fördjupa samarbetet med oss. Att Epicenter och Stockholm är utvalda som en av tio platser i världen, är en fantastisk möjlighet för våra medlemmar att utvecklas med ovärderlig kunskap. Vårt mål är att hjälpa bolag att växa och att öka innovationskraften, därför är den här typen av samarbeten viktiga för vårt digitala ekosystem. Partnerskapet innebär att upp emot hundratal events i form att coaching, meet-ups, workshops och utbildningar genomförs per år, säger Patrick Mesterton, vd och grundare för Epicenter.

– Vi är stolta över att ha Epicenter som samarbetspartner för vår Reactor i Stockholm. Microsoft och Epicenter delar visionen att samarbete och utbyte av kunskap ger nya möjligheter för att skapa framgångsrika lösningar och verksamheter. Vi ser fram emot att tillsammans skapa en inkluderande community för utbildning och inspiration, säger Hélène Barnekow.

Reactorn i Stockholm blir den tionde i sitt slag i världen. Sedan tidigare finns liknande samarbeten för att skapa innovationshubbar i bland annat MaRS Discovery District i Toronto, Hub71 i Abu Dhabi och Station-F i Paris. Alla de här naven gör det möjligt för Microsoft att samarbeta med startupbolag och utvecklare i det ekosystem där de redan finns och verkar.

För mer information kontakta

[email protected]

Relaterade inlägg