Microsoft Sverige satsar på det inkluderande klassrummet under BETT 2020

Den 22 januari startar årets BETT-mässa i London. BETT är den största mässan i Europa inom skola och utbildning med fokus på teknik i skolan, och samlar skolledare och pedagoger från hela världen. Microsofts svenska skolteam är på plats och lägger i år extra fokus på inkludering i skolan.

Den 22 januari år 2020 går årets BETT-mässa av stapeln med syftet att sammanföra människor, innovation och teknik. I år satsar Microsoft Sverige på det inkluderande klassrummet och att tillsammans med partner, skolledare och pedagoger diskutera framtidens klassrum och hur lösningar som Learning Tools, kostnadsfria verktyg som underlättar skrivande och läsande, kan öppna fler dörrar för elever och lärare i undervisningen och inlärningen.

Joke Palmkvist Education– Dagens klassrum och undervisning blir mer digital, men det innebär inte att alla lärare, pedagoger och elever ges rätt förutsättningar att dra nytta av nya arbetssätt och kunskapsförmedlande. Under årets BETT vill vi därför lägga fokus på allas rätt att lyckas i skolan och i undervisningen, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft i Sverige.

I samband med BETT 2020 väntas Microsoft även lansera en ny dikteringstjänst på svenska som gör det möjligt att transkribera ljud till text i realtid. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig i Microsoft Word, PowerPoint, OneNote och Outlook.

Höjdpunkter under BETT

Under BETT-veckan finns flera möjligheter att delta på olika kostnadsfria aktiviteter. Här följer några av veckans höjdpunkter man kan delta på kostnadsfritt.

Tisdag 21 januari – Skolresa

Tisdag den 21 januari anordnar Microsoft ett antal besök på så kallade showcase-skolor. Besökarna får göra en rundvandring på skolan samt lyssna till lärare och elever som beskriver sitt sätt att arbeta. Resorna är helt kostnadsfria och sker med buss från Microsoft Store, Oxford Circle i London, på tisdag morgon. Anmälan och presentation av skolorna finns här.

Onsdag 22 januari – BETT slår upp portarna

Årets mässa bjuder på ett fullspäckat program där bland annat Microsoft arrangerar olika seminarier och föreläsningar. Microsoft har som vanligt en stor monteryta, och i år är den större än någonsin. Du finner montern på plats NF40 och där kan du träffa representanter och experter från Microsoft samt användare, främst från Storbritannien som visar hur de arbetar med våra verktyg.

Microsoft Sveriges skolteam kommer att finnas på plats på mässan under delar av dagarna. Kontakta dem gärna via Microsoft Educator Community eller Twitter. Hela programmet finns här.

Torsdag 23 januari – Sverigedag på Microsofts kontor i London

Varmt välkommen till en dag med inspirationsföreläsningar och rundabordssamtal på temat inkludering. Under dagen kommer vi tillsammans inspireras av möjligheter kring digitalisering inom skola och utbildning samt lyssna till svenska och internationella talare. På talarlistan finns bland annat Mikael Svensson från SKR, Sara Lundberg från Uppsala Kommun, Hector Minto från Microsoft UK, Sofia Nybom och Lizette Sälling från Solna stad, samt Stina Biärsjö från Microsoft Sverige. På plats finns även Microsofts svenska skolteam med bakgrund från bland annat skolan som både lärare och IKT-pedagoger. Vi ses! Anmäl dig här.

Om Microsoft Educator Community
Microsoft Educator Community är vår community där skolledare och lärare runt om i världen kan utbyta erfarenheter, lektionsplaner samt hitta utbildningar och undervisningsmaterial i form av exempelvis Skype-lektioner, virtuella studiebesök och mycket mera. Väl värt att uppmärksamma är också att inom kort kommer den gamla sidan ge vika för en ny uppfräschad sida på samma länk som tidigare. Läs mer och gå med om du inte redan är en del av forumet.

För mer information kontakta:

Joke Palmkvist, Affärsområdeschef skola och högre utbildning Microsoft, [email protected].

Relaterade inlägg