Microsoft for Startups kommer till Sverige

Innovationsscenen i Sverige växer i snabb takt och kallas ofta för Europas enhörningsfabrik tack vare det ekosystem av framgångsrika startupbolag som grundas och drivs här. I dag kan vi presentera att Microsoft for Startups lanseras i Sverige för att bli en samarbetspartner som hjälper svenska startupbolag att bygga och växa sin affär.

Microsoft for Startups är ett globalt program som lanserades för drygt två år sedan. Programmet ger stöd till startupbolag att utveckla och växa sin affär med tillgång till den senaste tekniken och hjälp att utöka sitt kund- och partnernätverk. I Sverige finns nu en programansvarig som är ansvarig för att driva programmet och utveckla Microsofts relation till startupbolag i Sverige.

– Genom att ta Microsoft for Startups till Sverige vill vi bli en ännu viktigare samarbetspartner till det ekosystem av startupbolag som finns i Sverige. Microsoft har tillsammans med våra kunder och partners genomfört digitaliseringsprojekt i fler sammanhang än någon annan, nu vill vi använda vår expertis och vårt nätverk för att hjälpa svenska startupbolag att skala sin verksamhet, säger Therese Treutiger, vice vd på Microsoft Sverige.

Sedan starten av Microsoft for Startups för två år sedan har tusentals startups från över 140 länder kopplat samman sina innovativa lösningar till Microsofts kund- och partnernätverk. De startups som är aktiva i Microsoft for Startups är på god väg att uppnå över 1 miljard dollar i nya säljmöjligheter redan under nästa år.

Läs mer på https://startups.microsoft.com

För pressfrågor, vänligen kontakta [email protected]

Relaterade inlägg