Microsoft for Startups teamar upp med Epicenter Accelerate

Sverige är internationellt erkänt som ett land med stark innovationskraft. Epicenter är ett nav inom digital innovation i Sverige och driver bland mycket annat ett acceleratorprogram för startups. Nu inleder Microsoft for Startups ett samarbete med Epicenter och växlar därmed upp arbetet kring startups ytterligare.

Microsoft for Startups är ett globalt program som ger stöd till startupbolag att utveckla och växa sin affär med tillgång till den senaste tekniken och hjälp att utöka sitt kund- och partnernätverk.

Epicenter vänder sig i första hand till scaleups och storbolag men ser även startups som en mycket viktig komponent i ett växande och levande ekosystem. Satsningen innebär öppna föreläsningar och seminarier, samt det tio veckor långa acceleratorprogrammet.

Stort fokus kommer vara kring att hjälpa bolagen att växa genom snabb tillväxt av nya och betalande kunder. Startups inom B2B kommer vara extra intressanta då Microsoft har ett oerhört kraftigt ekosystem inom just B2B.

Ett utvalt antal startups får möjlighet att matchas ihop med potentiella investerare och mentorer, utbildningar inom juridik och marknadsföring samt stöttning och stöd erbjuds som en del i programmet.

– Vi är otroligt glada att få inleda det här samarbetet. Microsoft for Startups delar vår vision och kärlek för startups och digital innovation. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda något helt unikt till programmets deltagare, säger Jack Melcher-Claësson, Head of Startups på Epicenter.

Även Microsoft ser detta samarbete som en viktig språngbräda för att nå ut till spännande startups.

– I februari firade Microsoft for Startups två år. Startups som är aktiva i vårt program har genererat nära en miljard dollar i nya säljmöjligheter. Nu är vi spända över vårt nya partnerskap med Epicenter som kommer att driva vår första Microsoft for Startups-accelerator i Norden. Vi kommer arbeta nära Epicenter i syfte att ge fler svenska startups inom business-to-business tillgång till det bästa tekniska, kommersiella och säljbaserade stödet för att hjälpa dem skala upp och växa via vårt moln för startups, säger Andrew Macadam, Managing Director, Microsoft for Startups Western Europe.

I dag öppnar ansökningsperioden för det helt nya samarbetet. Epicenter Accelerate har funnits i två år i sin nuvarande form, och är kostnadsfritt för de medverkande startup-bolagen. Jack Melcher-Claësson anser att detta är framgångsreceptet bakom Epicenters startupsatsning.

– Det är i princip helt unikt i den här branschen att engagera sig i startups utan att begära någonting tillbaka i form av betalning eller ägande. Men vi tror att det gynnar alla att erbjuda det vi väljer att kalla ”villkorslös kärlek”. Det ger företagen möjlighet att utvecklas och blomstra på sina egna villkor. Nu teamar vi upp med Microsoft, vilket gör programmet ännu vassare, säger Jack Melcher-Claësson.

I Sverige är Peggy Poon ansvarig för att driva Microsoft for Startups och för att utveckla Microsofts relation till startupbolag i Sverige.

För mer information om Microsoft for Startups, vänligen besök startups.microsoft.com.

För frågor, vänligen kontakta swedenpress@microsoft.com

 

Om Epicenter
Epicenter är Stockholms första digitala innovationshus. En kreativ mötesarena för snabbväxande digitala företag och storföretag som vill samarbeta, utvecklas och växla upp sin digitala affär. Medlemmar i Epicenter erbjuds allt från smarta kontor till innovationslabb, event och utbildningsprogram. Epicenter har 6000 medlemmar och finns i Stockholm, Amsterdam, Oslo och Helsingfors.

Relaterade inlägg