Nya funktioner i Teams underlättar för samarbete mellan medarbetare och arbetslag

Microsoft Teams firar tre år den här veckan. Det har varit tre fantastiska år och vi inspireras av hur organisationer i Sverige och globalt använder Teams för att förändra sättet de arbetar på. I dag delar vi en rad nya uppdateringar i Teams, i synnerhet kopplat till möten.

Under de senaste tre åren har tusentals organisationer upptäckt hur Teams kan vara ett nav för samarbete. I dag använder 93 av Fortune 100-bolagen Teams och branschledande organisationer rullar ut Teams över hela bolaget. Vi har sett en oöverträffad ökning i användningen av Teams som har vuxit med 12 miljoner under de senaste sju dagarna till över 44 miljoner dagliga användare*.

Momentum

– Sedan Teams lanserades har vi sett hur kunder inom både privat och offentlig sektor helt förändrat sitt sätt att arbeta och nyttja kraften i att kunna samarbeta oavsett plats. Med de nya funktionerna underlättar vi ännu mer för arbetslag och medarbetare att genomföra framgångsrika möten digitalt. För kunder som inte har Microsoft Teams sedan tidigare och i ljuset av COVID-19 erbjuder Microsoft nu Teams kostnadsfritt i sex månader till företag, offentlig sektor, skola och konsument – vi kommer inte att kombinera detta med olika säljbudskap utan vill hjälpa användare i rådande stund, säger Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Workplace & Microsoft 365.

Nyheter i Teams

Vi fortsätter att investera i upplevelser som gör det enklare att kommunicera och samarbeta. De nya uppdateringarna reflekterar två huvudaspekter: att bygga den bästa mötesupplevelsen online för våra kunder och att leverera tekniska lösningar till arbetsgrupper som traditionellt inte har kunnat nyttja tekniken, inklusive vårdpersonal och fältarbetare. De nya funktionerna blir tillgängliga senare detta år.

  • Vi har alla suttit i digitala möten när mötesdeltagare högljutt skriver på tangentbordet samtidigt, eller när någon sitter på en plats med oljud i bakgrunden. Brusreducering i realtid minimerar distraherande bakgrundsljud så att du bättre kan höra vad som diskuteras.
  • Under större möten där en grupp sitter i samma rum och andra ringer in från olika platser kan det ibland vara svårt för de externa mötesdeltagarna att hoppa in i diskussionen på ett naturligt sätt. Räck-upp-handen funktionen gör att alla mötesdeltagare kan visualisera att de har något att inflika.
  • Industriarbetare behöver kommunicera och samarbeta effektivt samtidigt som säkerheten bibehålls. Genom en ny integrering mellan Teams och RealWear HMT-1 head-mounted-enhet, kommer fältarbetare att få tillgång till information och kommunicera trådlöst med externa experter på på arbetsplatsen.
  • Att genomföra virtuella rådgivningar är vanligt förekommande inom exempelvis vården, under kundmöten eller under arbetsintervjuer. Tidigare i månaden berättade vi om bokningsappen i Teams som gör det enkelt att schemalägga, hantera och genomföra virtuella bokningar.
  • Teams kommer snart att göra det möjligt för dig att flytta ut chattar till separata fönster för att hjälpa till att strömlinjeforma ditt arbetsflöde och enklare förflytta dig mellan konversationer.
  • Offline och support för låg bandbredd gör att du kan läsa chattmeddelanden och svara på dem, även utan internetuppkoppling, vilken gör det enklare att hålla igång dialoger och bocka av saker under arbetsdagen oavsett var du befinner dig.
  • Vi utökar dessutom ekosystemet för Teams-enheter med nya enheter som certifieras för Teams. Yealink VC210, som nu finns tillgängligt för allmänheten, är den första samarbetsprodukten certifierad för Teams, och sammanför högtalare, mikrofoner, kamera och Teams-appen och skapar en mötesupplevelse för mindre konferensrum som dessutom är enkel att installera och hantera.

Teams har sedan lanseringen för tre år sen utvecklats till ett nav för samarbete – en plats där arbetslag och medarbetare möts, chattar, ringer och samarbetar på ett och samma ställe. Vi fortsätter att förbättra och utvidga upplevelserna för att göra alla medarbetare så produktiva som möjligt. I takt med att COVID-19 breder ut sig behöver fler kunna arbeta på distans. Distansarbete för våra kunder har aldrig tidigare känts viktigare och vi är tacksamma att vi ges möjligheten att hjälpa till.

* Datamätning från 11 mars 2020. Vi definierar daglig aktiv användning som den maximala dagliga användaren som utför en avsiktlig åtgärd under en 24-timmarsperiod på skrivbordsklienten, mobilklienten och webbklienten. Avsiktliga åtgärder inkluderar skicka eller svara på en chatt, delta i ett möte eller öppna en fil i Teams. Passiva åtgärder som automatisk start, minimering av en skärm eller stängning av appen ingår inte.

För frågor, vänligen kontakta [email protected].

Relaterade inlägg