Microsoft stöttar isolerade i riskgrupper med Surface-enheter

På mindre än en månad har Microsoft tillsammans med Techbuddy lyckats leverera Surface-enheter till flera avdelningar på de stora sjukhusen i Stockholms-området samt fått möjligheten att hjälpa äldreboenden och andra verksamheter i länet.

De enheter som levererats, förinstallerade med Teams och Skype, används nu av människor i riskgrupper som på ett enkelt och säkert sätt kan att hålla kontakten med sina nära och kära.

– Jag känner en enorm stolthet över att med relativt små medel kunna ge nya möjligheter att kommunicera till de som behöver vara isolerade under pandemin. Det är fint att se våra Surface-enheter komma till användning där det verkligen behövs, säger Helena Kappen, Affärsområdeschef Surface & Devices på Microsoft.

– Vi tycker att det är viktigt att alla gör det de kan för att stötta i samhället just nu. Digitalt utanförskap är en kärnfråga för oss och just nu är det viktigare är någonsin att människor som är isolerade kan få kontakt med sina nära. Att vi då hjälper till med vår tekniska expertis är en självklarhet för oss, säger Siavash Habibi, COO på TechBuddy.

Lånenheter är främst till för sjukvård, äldreomsorg och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Vid intresse av lån av enheter som faller inom ramen för initiativet ovan, vänligen kontakta Helena Kappen på Microsoft i Sverige: [email protected]

Relaterade inlägg