Microsoft presenterar ny trendrapport kring distansarbete

Remote

Miljoner människor världen över anpassar sig nu till heltidsarbete på distans eller i hemmet. Den senaste tiden har vi imponerats över hur våra kunder blir mer digitala, använder videomöten och dagligen genomför virtuella fikastunder. Därför har vi nu släppt den första rapporten kring Work Trend Index där Microsoft graph har använts för att analysera och observera hur distansarbete förändrar sättet vi arbetar och samarbetar.

Rapporten visar ett nytt dagligt rekord på 2,7 miljarder mötesminuter på en dag. Det är en ökning med 200 procent från 900 miljoner den 16 mars i år. 183 000 användare* i 175 länder använder Teams for Education för att lärare ska få kontakt med sina elever via en virtuell klassrumsupplevelse.

Rem

Vi ser att Teams-användare slår på videon två gånger så ofta nu jämfört med tidigare. Det totala antalet videosamtal har ökat med 1 000 procent i mars. Norge och Nederländerna slår på video mest av alla, runt 60 procent av alla möten inkluderar video. Australiensare använder video i möten 57 procent av tiden, Italienare 53 procent, Chile 52 procent, Schweiz 51 procent och Spanien 49 procent. UK, Kanada och Sverige använder video 47 procent av tiden och i Mexiko 41 procent.

Remote

Antalet Teams-användare via mobilappen veckovis ökade mer än tre gånger från början av februari i år till 31 mars. Vi såg de mest markanta ökningarna av mobilanvändningen i Teams i länder som Italien och Spanien, och i branscher som utbildning och statsstyrelse.

remo

Om du vill läsa mer om hur Teams används globalt, vänligen besök landningssidan här.

*”användare” representerar i detta fall skoldistrikt dussintals eller hundratals skolor.

För frågor, vänligen kontakta [email protected]

 

Relaterade inlägg