Microsoft Build 2020: Nya banbrytande molnfunktioner för utvecklare

Build

I dag startar Microsoft Build 2020, Microsofts årliga utvecklarkonferens som för första gången någonsin genomförs helt digitalt. De största nyheterna inkluderar Azure Synapse Link, förbättringar i Microsoft Teams, uppdateringar i Fluid Framework och Microsoft Cloud for Healthcare, vår första branschspecifika molnlösning. Dessutom presenteras vår AI-superdator som byggts i Azure och utvecklats i samarbete med och exklusivt för OpenAI.

Under Build 2020 kommer betoningen ligga på påverkan och värdeskapande. Lösningar inom Azure, M365 och Windows kommer presenteras, från verktyg som hjälper utvecklare att samarbeta effektivare och arbeta mer produktivt, till tjänster som ger kunder flexibiliteten att driftsätta artificiell intelligens i olika miljöer.

– Denna vecka hyllar vi den affärskritiska roll som utvecklare världen över har och deras outtröttliga arbete under den pågående krisen. Vi presenterar en rad nya verktyg och tjänster som möter deras behov att leverera verkligt värde till samhällsviktiga sektorer så att vi tillsammans kan komma ut starkare, säger Annica Wallenbro Stojcevski, Affärsområdeschef Cloud & AI på Microsoft Sverige.

Dagens höjdpunkter som presenteras under Microsoft Build 2020:

  • Nya Azure Synapse Link som sammankopplar operativa databastjänster och analytics i realtid utan att behöva hantera dataflytt eller belasta operativsystem. Detta både sänker kostnader och minskar tiden till värdefulla verksamhetsinsikter. Azure Synapse Link är tillgängligt i Azure Cosmos DB och kommer vara tillgängligt i våra andra operativa databastjänster i framtiden.
  • Förbättringar i Microsoft Teams (LÄNK) inkluderar en strömlinjeformad upplevelse för utvecklare att bygga och publicera Teams-appar från Visual Studio och Visual Studio Code; möjlighet för IT-administratörer att validera, godkänna och förinstallera verksamhetsområden (LOB) och applikationer för fristående mjukvaru‑leverantör (ISV) för sina användare i Teams.
  • Uppdateringar till Fluid Framework, som vi gör till öppen källkod för utvecklare samt ger slutanvändare möjligheten att uppleva Fluid med den kommande tillgängligheten av Fluid-komponenter och Fluid-arbetsplatser i Office.com och Outlook för webben.
  • Ansvarsfulla ML-verktyg i Azure Machine Learning och vår OSS-verktygslåda för att hjälpa kunder driftsätta AI-modeller mer ansvarsfullt genom att förbättra tolkning av modeller, samtidigt som vi säkerställer dataskydd och konfidentialitet.
  • Människor spenderar över fyra biljoner minuter på Windows 10 varje månad för att arbeta och lära sig nya saker – en ökning med 75 procent jämfört med samma period förra året. För att hjälpa utvecklare att leverera mer innovation till en miljard aktiva Windows 10-enheter varje månad som används i dag introducerar vi Project Reunion. Project Reunion förenar Windows-plattformen och frikopplar den från operativsystemet vilket möjliggör för utvecklare att enkelt integrera över Win32 och programmeringsgränssnitt för Universal Windows Platform.
  • Vi presenterar en av världens mest kraftfulla AI-superdatorer som byggts i Azure. Utvecklad i samarbete med och exklusivt för OpenAI är denna superdator specialbyggd för att träna massivt distribuerade AI-modeller.
  • Och slutligen introducerar vi Microsoft Cloud for Healthcare, vår första branschspecifika molnlösning som bygger på befintliga förmågor i vårt moln som riktar sig mot sjukvård och andra branschscenarier så som bokningsappen i Teams, som gör det möjligt att schemalägga, hantera och utföra virtuella möten.

Besök Microsoft Build-sidan för webcast och mer information.

För frågor, vänligen maila [email protected]

Relaterade inlägg