Nya verktyg för framtidens studenter

Student at computer

Dagens studenter kommer till stor del att använda teknik för att lösa morgondagens utmaningar. För att rusta dem för framtiden lanserar Microsoft en rad nya möjligheter inom digitalt lärande.

Microsoft Learn Student Ambassadors, är ett nytt ambassadörsprogram som erbjuder fördjupad kunskap i allt från samhällsfrågor till ny teknik genom olika digitala utbildningsprogram och kurser. Deltagare i ambassadörsprogrammet får även tillgång till Microsofts senaste teknik och mentorstöd från yrkesverksamma inom flera olika branscher.

– Vi som jobbar i tech-branschen behöver många fler kollegor de kommande åren; och vi vet att kombinationen “pröva-på” och inspirerande förebilder är oslagbar för att intressera ungdomar för en karriär inom tech. Med Microsoft Learn och Microsoft Learn Student Ambassadors kan vi erbjuda den möjligheten, säger Joke Palmkvist, Affärsområdeschef skola och högre utbildning.

Ny plattform i Microsoft Learn för lärare och studenter

För att underlätta både inlärning och kunskapsöverföring har Microsoft skapat en plattform i Microsoft Learn där lärare och studenter kan mötas och utbyta erfarenheter.

– Vilket underbart initiativ från Microsoft. På Gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby jobbar vi mycket med att sprida kunskap och idéer i och utanför undervisningen. Ibland kan det vara svårt att hitta både resurser och likasinnade. Jag ser verkligen fram emot att utforska Microsoft Learn tillsammans med mina elever, säger Fredrik Johansson Knut Hahnsskolan i Ronneby.

Screenshot from Microsoft Learn for Students

Samarbeten med universitet

Microsoft samarbetar i dag med flera olika universitet för att erbjuda utbildningsplaner som baseras på de mest populära kurserna inom datavetenskap, molnutveckling och AI.

Python för nybörjare på YouTube utökas

Förra hösten lanserade Microsoft en videoserie i 44 delar på temat Python for Beginners med korta lektioner för att hjälpa studenter att lära sig Python och sedan bygga AI-appar på Azure. Nu släpps 50 nya videos som ger en fördjupning i populära Python-bibliotek som NumPy, Pandas och Scikit-learn.

Azure för studenter

Microsoft erbjuder också gratis Azure-konton med 100 dollar i kredit. Med ett Azure konto kan studenter utveckla i Visual Studio och skapa appar samt utforska AI genom Cognitive Services och smarta API:er.

Relaterade inlägg