Välkommen till Framtidsarenan 16-17 juni

Välkommen till Framtidsarenan den 16-17 juni, en digital konferens som lyfter viktiga frågor för samhället, företag, politik och organisationer på väg in i sommaren under pågående Corona-pandemi. Bakom initiativet står Microsoft Sverige, Hill + Knowlton Strategies Sverige och Rodolfo Agency.

Framtidsarenans huvudprogram fokuserar vi på de breda samtalen. Här har vi samlat paneldiskussioner om Agenda 2030, digitaliseringens roll inom vården och skolan under våren 2020, svenskt näringslivs utsikter hösten 2020, de nya digitala hoten mot Sverige, och pandemins inverkan på väljaropinionen. Bland paneldeltagarna och intervjupersonerna finns bland andra Kulturministern Amanda Lind, Anna Kinberg Batra, blivande ordförande Soltech Energy, Mattias Goldmann, Chied Sustainability Office på Sweco. Även experter från Microsoft Sverige så som Daniel Akenine, nationell teknikchef och Joke Palmkvist, affärsområdeschef skola och högre utbildning, finns med i huvudprogrammet.

Ta del av hela programmet på Framtidsarenan.se. Välkommen att anmäla dig till Framtidsarenans nyhetsbrev för mer information.

Huvudpunkter under Framtidsarenan där Microsoft deltar

När Sverige digitaliserades på sju dagar – nya utmaningar i en ny vardag
Tisdag 16 juni kl. 10.00-10.30 (webbsändning)
Medverkande: Henrik Byström, affärsområdeschef Modern Workplace, Microsoft.

Hur påverkar vårens ökade näthandel framtidens konsumentbeteenden?
Tisdag 16 juni kl. 11.00-11.40 (webbsändning)
Medverkande: Jacob Lovén, medgrundare av Den Digitala Draken, Jon Lööf, entreprenör och investerare, Jörgen Andersson, Industry Advisor. Moderator: Linda Pimmeshofer, Affärsutvecklare Retail, Microsoft.

Hur ser de digitala hoten ut mot Sverige och hur kan vi arbeta för att minska dem?
Tisdag 16 juni kl. 13:30-13:55 (websändning)
Medverkande: Jan Olsson, kriminalkommissarie vid polisens Nationella IT-brottscentrum, Erik Windmar, cybersäkerhetskoordinator i Statsrådsberedningen, Sandra Barouta Elvin, National Security Officer, Microsoft. Moderator: Daniel Akenine, Nationell Teknikchef, Microsoft.

Digitalisering av skolan på en termin: Inga skolor var beredda – men några var förberedda
Tisdag 16 juni kl. 14.00-14.25 (webbsändning)
Medverkande: Sofia Nybom, stabschef Barn- och utbildningsförvaltningen, Solna Stad, Martin Stenström, lärare i Karlstad, elev från Lidköpings kommun. Moderator: Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning, Microsoft.

Svensk sjukvård – Hur covid-19 påverkar regionernas arbete med Sveriges life science-strategi?
Tisdag 16 juni kl. 14.30-14.55 (webbsändning)
Medverkande: Jenni Nordborg, Nationell samordnare för life science, Regeringskansliet, Daniel Forslund, Biträdande Regionråd (L), Region Stockholm. Moderator: Mathias Ekman, Director Industry Solutions, Microsoft Western Europe.

Relaterade inlägg