Microsoft rankad som Nordens mest attraktiva arbetsgivare 

Varje år genomför employer branding-företaget Universum en undersökning bland studenter i de nordiska länderna om sina drömarbetsgivare. Då de sammanräknade svaren från totalt över 63 500 studenter i Norden nyligen presenterades återfanns Microsoft högst upp på den totala rankinglistan. I de enskilda kategorierna toppar Microsoft listan bland ingenjörsstudenter samt hamnar på en andraplats hos Nordens ekonomistudenter och it-studenter 

– Det är viktigt för oss att kunna vara en attraktiv arbetsgivare och att kunna erbjuda en arbetsplats som kombinerar möjligheterna att få arbete med innovation och de senaste teknologierna men också erbjuda en arbetsmiljö som skapar engagemang och möjliggör starka samarbeten människor emellan. Det är därför extra roligt att en av våra absolut viktigaste målgrupper ser oss som en spännande arbetsgivare, säger Therese Treutiger, vice vd på Microsoft Sverige.

I sin undersökning har Universum bland annat sett ett ökat intresse för arbetsgivare som visar på engagemang för hållbarhet — där miljötänk, men även social hållbarhet ingår. Cirka 45 procent av studenterna väljer helt bort arbetsgivare som inte integrerar hållbarhet i sin affärsmodell.

Om undersökningen 

Över 63 500 studenter i Sverige, Norge, Danmark och Finland deltog i undersökningen från Universum. Rankingen har tagit hänsyn till folkmängd för att ge ett rättvist resultat.

Relaterade inlägg