Sigma, Dugga och NAB utsedda till årets Microsoft-partners

Microsofts globala ledning presenterar i dag pristagarna i Microsoft Partner of the Year 2020. Bland årets vinnande partners finns tre svenska bolag; Sigma – vinnare av Microsoft Sveriges Country Partner of the Year, Dugga – som får utmärkelsen Microsoft 2020 Education Partner of the Year och NAB Solutions – som vinner i kategorin Dynamics 365 Business Central Partner of the Year.  

I år uppmärksammar Microsoft partners i totalt 49 kategorier inom samtliga tjänsteområden, branscher och sektorer där Microsofts teknik används. I år introducerades tio nya kategorier, däribland Community Response, som erkänner partners som gjort stor skillnad, tillhandahållit innovativa och unika tjänster eller lösningar för att lösa problem för kunder och samhälle under den speciella tid som råder.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi kan presentera att Sigma, Dugga och NAB Solutions har utsetts till årets Microsoft-partners. Våra partnerföretag betyder oerhört mycket för oss och det är extra roligt att både Dugga och NAB Solutions i stark global konkurrens tar hem vinsten. Det visar på de innovativa partnersamarbeten som Microsoft har i Sverige och hur vi tillsammans stärker svenska företags och organisationers konkurrenskraft. Tillsammans kan vi skapa nya möjligheter för Sverige genom digitalisering och hitta innovativa sätt att maximera kraften i vår teknik, säger Therese Treutiger, Director Commercial Partner & Innovation Organization för Microsoft Sverige.

Vinnarintervju med Sigma, Dugga och NAB Solutions

Sigma utses till Microsoft Country Partner of the Year med motiveringen:

“Sigma is focused on delivering customers success and value realization through Digital Transformation built on the Microsoft cloud platforms. They are highly skilled in all the Microsoft cloud platforms and quick to apply new technology advances to solve customer problems. Their specific focus on AI and IoT adds an extra dimension to the solutions they bring to their customers.”

Dugga får utmärkelsen Microsoft 2020 Education Partner of the Year Award med följande motivering:

“Dugga Assessment is a timely solution for education providing their remote assessment capability built on the strength of Azure, integrated into Teams and Immersive Reader, and exploring Azure machine learning to chart a future for assessment of student learning at scale. Dugga is growing on an international scale, and Microsoft is honored to support their work transforming education across the primary, secondary, and higher levels.”

NAB Solutions får utmärkelsen Dynamics 365 Business Central Partner of the Year 2020 med följande motivering:

”NAB Solution AB has embraced the cloud transformation area of their business with an incredible year-over-year (YoY) customer growth over 600 percent. With their Business Central technical expertise, NAB Solutions AB has been a tremendous ambassador and an important contributor in this community. They have built repeatable offerings around Business Central Saas, which enable them to support their customers remotely with a fixed scope, fixed price, and a fixed time plan — all within one week. NAB Solutions AB will continue adding multiple workloads to this high-volume methodology allowing them to respond to customer needs and grow their SMB impact. Eager to grow even faster, they are expanding their geographical impact leveraging a successful partner–to-partner model with Dynamics resellers and top Microsoft Indirect Providers.”

Vinnarna av Microsoft Partner of the Year 2020 kommer att belysas under den globala partnerkonferensen Microsoft Inspire, som i år för första gången genomförs digitalt. Priserna tilldelas partners som under året visat stor innovationskraft och framgångsrikt lyckats implementera kundlösningar som baseras på Microsofts teknik.

Vinnarna och finalisterna i Microsoft Partner of the Year valdes ut bland fler än 3 300 nomineringar från över 100 olika länder. Kriterierna baserats på engagemang för kunderna, lösningens påverkan på marknaden och användningen av Microsofts teknik.

För mer information om priserna för årets Microsoft-partner 2020, besök Microsoft Inspire Press Microsite, som inkluderar Microsoft Partner Network blog av Gavriella Schuster, globalt pressmeddelande samt hela listan med vinnare och finalister.

Om Microsoft Inspire

Microsoft Inspire ger Microsofts partner-närverk tillgång till viktiga affärs- och marknadsföringsstrategier, ledarskap och information om specifika kundlösningar som utformats för att partners ska lyckas på marknaden. Microsoft Inspire tillhandahåller informativa utbildningsmöjligheter inom försäljning, marknadsföring, tjänster och teknik. Mer information finns på https://partner.microsoft.com/en-us/inspire.

Om Sigma

Sigma är ett ledande konsultföretag som arbetar för att öka sina kunders konkurrenskraft. För att nå dit kombinerar vi vårt tekniska know-how med ett brinnande intresse för att ständigt utveckla bättre lösningar. Vi är 5 000 medarbetare i 13 länder – www.sigmait.se

Om Dugga
Dugga är en helhetslösning för alla typer av prov. Skapa och schemalägg tentor, prov och uppgifter med text, ljud, video och annat material. Publicera resultaten direkt tillbaka till dina elever. Genom transparens och dialog med lärare, IT-chefer och studenter använder vi pedagogik, teknik och innovation för att låta dina elever få ut det bästa av dig som lärare. Se video från Microsoft Build där Dugga beskriver sin verksamhetwww.dugga.com

Om NAB Solutions

NAB Solutions grundades år 2001 av Lars Stenmark, Dan Erngård och ytterligare åtta medarbetare. Företaget bestod då av dessa tio anställda med kontor i Växjö och Stockholm. Bolaget fick en flygande start och redan första året omsattes ca 10 MSEK.

NAB står för Network And Business, vilket var väldigt beskrivande av verksamheten de första åren. Vi levererade allt ifrån hemsidor, intranet baserat på Lotus Notes, hårdvara, nätverk, drift i egen datahall och Navision. Även IP telefoni var vi tidiga att leverera. Allt som ett företag kunde behöva i IT väg helt enkelt – www.nabsolutions.se

För ytterligare information, kontakta:
swedenpress@microsoft.com

Relaterade inlägg