Nyheter från Microsoft Ignite 2020

Ignite logoAllt fler branscher, företag och organisationer ser i dag över hur de kan använda teknik för att utveckla sin verksamhet. Under året har Microsoft sett stora digitala framsteg i samband med Covid-19 och imponerats av det snabba lärandet och experimenterandet som alla branscher tvingats till. Det har också blivit extra tydligt att de företag och organisationer som kan ta till sig teknik för att driva sin digitala transformation kommer vara väl förberedda för vad som än väntar i framtiden.

Under veckan genomförs Microsoft Ignite, som i år körs helt digitalt. Där presenteras flera nyheter och uppdateringar som ger organisationer och människor nya möjligheter och förutsättningar för att bygga för framtiden med en uppsättning nya verktyg och tjänster, som alla bygger på förtroende, från hela Microsoft.

– De senaste månaderna har vårt sätt att se på arbete och digitalisering genomgått en enorm transformation. Årets nyheter från Ignite ger organisationer och människor nya möjligheter och förutsättningar att nyttja kraften i molnet med en uppsättning nya verktyg och tjänster, förankrade i förtroende, från hela Microsoft, säger Annica Wallenbro Stojcevski, Affärsområdeschef för Cloud & AI på Microsoft Sverige.

Samtliga nyheter samt pressmaterial från Microsoft Ignite 2020 finns samlade på Ignites nyhetssida:
https://news.microsoft.com/ignite2020/ och i Microsoft Ignite 2020 – Book of News.

Höjdpunkter i korthet från Microsoft Ignite 2020:

Microsoft presenterar unified SIEM och XDR för modern säkerhet
Under Ignite presenterar Microsoft nya möjligheter för säkerhetspersonal att få ett försprång på dagens komplexa säkerhetslandskap. Detta erbjuds genom integrerade SIEM- och XDR-verktyg från en enda leverantör som ger det bästa från två världar. Som en del av detta samlas alla verktyg under varumärket Microsoft 365 Defender.

För mer information och nyheter kring Microsoft 365 Defender, Azure Defender och Azure Sentinel, besök: https://www.microsoft.com/security/blog/?p=91813

 

Uppdateringar och förbättringar för Microsoft 365

  • Förbättringar i Microsoft Endpoint Manager som nav för hantering och endpoint-säkerhet, inklusive den nya Microsoft Tunnel, nytt stöd för Windows Virtual Desktop, en förbättrad upplevelse i hanteringen av MacOS, nytt stöd för Shared iPad for Business, Windows Autopilot i samhantering, och hantering av Microsoft Edge
  • Viktiga nya insikter i Productivity Score som ger insikter för att göra organisationer mer produktiva
  • Expansion av App Assure som nu inkluderar Windows 10 på ARM 64-bitars enheter, vilket säkerställer en bra Windows 10-upplevelse över fler plattformar.

För samtliga nyheter kring nyheterna kring Microsoft 365, besök:
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2020/09/22/seven-ways-were-empowering-every-person-and-every-organization-to-thrive-in-a-new-world-of-work/

 

Nya funktioner i Microsoft Teams för förenklade och mer engagerande möten
Under Ignite presenterar Microsoft också en rad nya funktioner i Microsoft Teams. Bland annat presenteras uppdateringar som:

  • Förbättrar och gör möten mer engagerande genom att erbjuda nya sätt för att styra hur mötet visas.
  • Hjälper till att genom tjänsten Rooms göra det enklare att anpassa arbetsplatser och boka fysiska mötesrum efter ökade krav på hygien och säkerhet.
  • Förenklar och förbättrar ring-funktionen med ett nytt visningsläge som tydligt visar kontakter, röstmeddelanden och samtalshistorik på en och samma plats, vilket gör det enklare att starta ett samtal eller ringa tillbaka.
  • Med hjälp av färdiga mallar, Teams templates, kan snabba på olika processer och göra dem mer effektiva.
  • Möjliggör förbättrade analyser med MyAnalytics och Workplace Analytics som kan hjälpa individer, ledare och chefer att få personliga insikter kring sina roller med förslag på actions för att förändra beteenden för att bli mer effektiva och samtidigt öka välmåendet.

För mer information kring nyheter i Microsoft Teams, besök:
https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-teams-blog/what-s-new-in-microsoft-teams-microsoft-ignite-2020/ba-p/1665600

 

Förbättrad funktionalitet i Dynamics 365

Med Dynamics 365 fokuserar Microsoft på att hjälpa organisationer att digitalisera sina end-to-end business operations så att de kan anpassa sig till förändringar på marknaden. Därför presenterar vi nya funktioner som fokuserar på ökad kundnöjdhet anpassade efter dagens affärsklimat: Customer Services och Supply Change Management. Lösningarna är affärsfärdiga och samtidigt skalbara och anpassningsbara för att bygga unika affärslösningar.

För mer information kring nyheter i Dynamics 365 och Power Platform, besök:
https://cloudblogs.microsoft.com/dynamics365/bdm/2020/09/22/announcing-microsoft-power-platform-and-dynamics-365-updates-at-microsoft-ignite/

 

Nyheter i Azure Arc, Azure Stack samt Azure Communication Services
Förra året lanserade vi Azure Arc för att ge kunder flexibilitet för innovation med Azure. Azure Arc har två nyckeluppgifter – dels att ta Azures funktioner för hantering till vilken infrastruktur som helst och dels möjliggöra att Azure-tjänster kan köras överallt. Sedan lanseringen har Azure Arc skapat ett stort intresse och fått ett varmt mottagande bland kunder oavsett bransch. I dag presenterar vi därför ännu mer innovation med Arc, då Azure Arc enabled data services blir tillgängligt som preview och Azure Arc enabled servers blir allmänt tillgängligt.

Vi är också stolta över att presentera, Azure Communication Services, den första fullt managerade kommunikationsplattformen som erbjuds av en större molnleverantör.

För mer information kring nyheter kring Azure Arc och Azure Stack, besök:
https://azure.microsoft.com/en-us/blog/bring-innovation-anywhere-with-azures-multicloud-multiedge-hybrid-capabilities/

För mer information kring nyheter inom Azure Communication Services, besök:
https://azure.microsoft.com/en-us/blog/build-rich-communication-experiences-at-scale-with-azure-communication-services/

 

Microsofts enheter blir tillgängliga för fler
Microsoft presenterar även nyheter för sina enheter och gör HoloLens 2 tillgänglig på fler marknader samtidigt som Surface Hub 2S 85”blir tillgänglig för kommersiella kunder i januari 2021.

För mer information om Surface Hub 2, besök:
https://blogs.windows.com/devices/2020/09/22/surface-hub-2s-bridges-digital-and-physical-divide-in-todays-hybrid-workspaces/

 

Work Trend Index
Under Ignite presenterar Microsoft även rapporten Work Trend Index som visar hur pandemin påverkat välmående på arbetsplatser i flera olika länder. Över 6 000 personer i Australien, Brasilien, Japan, Indien, Singapore, Storbritannien, Tyskland och USA deltar i rapporten.

För mer information kring rapporten Work Trend Index, besök:
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2020/09/22/pulse-employees-wellbeing-six-months-pandemic/

Relaterade inlägg