Microsoft presenterar Microsoft Pluton Processor – Säkerhetschippet designat för framtidens Windows-datorer

The new Microsoft Pluton Processor

Microsoft lanserar säkerhetsprocessorn Microsoft Pluton i samarbete med AMD, Intel och Qualcomm Technologies, Inc. Microsoft Pluton Processor bygger på så kallad chip-to-cloud-säkerhetsteknik, som varit banbrytande inom Xbox och Azure Sphere, och avancerar säkerheten för framtida Windows-datorer.

I takt med att datorer håller oss alltmer sammankopplade och uppkopplade, både i arbetslivet och privat, ökar även vikten av tillit till tekniken. Windows 10 är den säkraste versionen av Windows med en end-to-end security ändå från molnet till hårdvaran. Framsteg som Windows Hellos ansiktsigenkänning, inbyggt Microsoft Defender Antivirus, firmware-skydd och avancerade system som System Guard och Application Control for Windows har hjälpt Microsoft hålls jämna steg med det växande hotlandskapet.

Den nya säkerhetsprocessordesignen i Pluton-processorn kommer göra det betydligt svårare för angripare att gömma sig i operativsystemet och förbättrar samtidigt vår förmåga att skydda mot fysiska attacker, förhindra stöld av autentiserings- och krypteringsnycklar samt ge möjlighet att återhämta sig från programvarufel.

För mer information om Microsoft Pluton Processor, besök Microsofts globala säkerhetsblogg.

Relaterade inlägg