Microsoft ny partner till AI Sweden

Microsoft and AI Sweden logosNu blir Microsoft Sverige partner till AI Sweden, det svenska nationella centret för artificiell intelligens. Genom partnerskapet vill Microsoft dela med sig av kunskap och erfarenheter och på så sätt bidra till samhällsutvecklingen och hjälpa organisationer att snabba på sin digitaliseringsresa.

‒ AI Sweden och Microsoft är en perfekt match. Vi har båda har som ambition att bidra till att göra Sverige mer konkurrenskraftigt och världsledande genom hållbar digitalisering. Tillsammans med AI Sweden och det starka nätverket av partners inom AI Sweden kan vi accelerera användningen av AI för att lösa några av vår tids stora utmaningar och skapa hållbarhet för planet, samhälle och människa, säger Annica Wallenbro Stojcevski Affärsområdeschef för Cloud & AI på Microsoft Sverige.

Microsoft bidrar med hög teknisk kompetens och de förmågor som finns i företagets AI-plattform, samt lång erfarenhet kring hur organisationer behöver arbeta med AI för att lyckas.

‒ Vi är väldigt glada över att välkomna Microsoft som ny partner till AI Sweden, och ser fram emot att tillsammans accelerera användningen av AI till nytta för hela Sverige. AI Sweden samlar partners från både privat och offentlig sektor, såväl som akademin, och Microsofts expertis kommer att vara mycket viktig för att snabba på AI-utvecklingen genom tvärsektoriella samarbeten, säger Agneta Jacobson, Strategic Partner Manager.

Om AI Sweden
AI Sweden är det svenska nationella centret för artificiell intelligens och stöds av den svenska regeringen samt offentliga och privata aktörer över hela landet. Uppdraget är att accelerera användningen av AI så att det gynnar samhället, konkurrenskraften och alla som lever och verkar i Sverige. För mer information, besök: www.ai.se

Relaterade inlägg