Upplev Microsofts datacenter i 3D

Virtual Datacenter Tour

Idag presenterar Microsoft en ny virtuell datacenterupplevelse som erbjuder möjligheten att ta en digital rundtur i ett typiskt Microsoft-datacenter. Besökaren kan ta den digitala rundturen via dator eller telefon.

Under den digitala rundturen av Microsofts datacenter får besökaren lära sig mer om den infrastruktur som krävs för att bygga datacenter, Microsofts strategi kring förnybar energi för datacenter, samt hårdvaran och mjukvaran som används för drift och för att hålla data säker.

Klicka här för att komma till den digitala rundturen av Microsofts datacenter.

I skrivande stund har Microsoft mer än 200 datacenter i drift runt om i världen, i Sverige bygger vi just nu datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp som kommer att öppna under andra halvan av 2021.  Under det kommande året planerar Microsoft att presentera datacenteretableringar i ytterligare tio länder för att möta den snabbt växande efterfrågan på molntjänster.

Läs mer om Microsofts datacenter och innovation här.

För mer information kontakta

Andreas Wingren, PR- och Kommunikationschef på Microsoft Sverige
[email protected]

Relaterade inlägg