ChangeX hållbarhetsplattform lanseras i Sverige med stöd från Microsoft

Microsoft och ChangeX

Idag presenterar Microsoft ett samarbete med ChangeX för att lansera deras beprövade plattform som engagerar lokalsamhällen i hållbarhetssatsningar. Initiativet går under namnet Sweden Community Challenge och lanseras i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Genom Sweden Community Challenge kan föreningar, skolor och organisationer söka stöd och finansiering för olika beprövade hållbarhetsinitiativ de vill förverkliga. Microsoft investerar i ett första skede 800 000 SEK i initiativet.

”Vi är stolta över att Microsoft Sverige i samarbete med vårt datacenter-teams Community Empowerment Fund idag kan lansera ChangeX i Sverige. För oss är det viktigt att stödja det lokala ekosystemet på de orter där vi bygger datacenter. I och med samarbetet med ChangeX kan vi skapa nya möjligheter för invånare och föreningar i Gävle, Sandviken och Staffanstorp att engagera sig i vår tids viktigaste utmaning – att skapa ett mer hållbart samhälle.”, säger Therese Treutiger, ansvarig för innovation och partners på Microsoft Sverige.

ChangeX plattform som lanseras i Sverige kommer inledningsvis bestå av tio olika hållbarhetsprojekt för grupper som engagerar sig att välja från. Bland annat ”Grow Buddy” som är ett samarbete med svenska stiftelsen Botlidenborg för att stötta samhällen att odla sin egen mat. En annan svensk samarbetspartner vid lanseringen är Håll Sverige Rent.

I första fasen av Sweden Community Challenge är målet att stödja och finansiera upp till 40 olika projekt. Initiativet är öppet för individer, föreningar, skolklasser och organisationer i Gävle, Sandviken och Staffanstorp som kan söka finansiering och stöd för olika hållbarhetsprojekt de vill förverkliga. För att vara berättigad till stödfinansiering behöver individen eller gruppen presentera ett projektteam och en arbetsplan inom 30 dagar efter att ansökan gjorts.

Läs mer och ansök här: https://www.changex.org/funds/sweden-community-challenge

ChangeX är en ideell organisation med huvudkvarter i Dublin, Irland, som redan bistått tusentals projektteam i Irland, Storbritannien och USA med hållbarhetssatsningar för lokalsamhället. I samarbete med Microsoft har ChangeX finansierat och hjälpt mer än 200 projektteam i USA och Storbritannien via liknande Community Challenges som den som nu lanseras i Sverige. ChangeX bygger på att samla beprövade hållbarhetsprojekt på en plattform och sedan ge invånare verktyg och finansiering för att förverkliga dem i lokalsamhällen.

The Microsoft Community Empowerment Fund är en fond som drivs av Microsofts globala datacenter-team. Fonden har skapats för att stötta projekt och satsningar som ska komma samhället till gagn på de orter där Microsoft etablerar datacenter. Det är en del av Microsofts arbete för att skapa långsiktig och hållbar inverkan på lokalsamhället.

För mer information

Paul O´Hara, CEO Change X
[email protected]
+35 387 914 63 15

Joakim Brodahl, Håll Sverige Rent
[email protected]

Andreas Wingren, PR- och Kommunikationschef Microsoft Sverige
[email protected]
08-410 455 56

Relaterade inlägg