Här deltar Microsoft på Almedalsveckan Play 2021

Microsoft panelsamtal Almedalen 2021

Microsoft Sverige har varit i Almedalen sedan 2003, första gången med ett ”IT-café” inrymt i ett litet konferensrum på Visby Hotell. Besökare kunde titta förbi för att låna dator att mejla från eller skriva ut. Mycket har hänt sedan dess. Förra året ställdes Almedalen som bekant in på grund av pandemin och Microsoft ordnade istället Framtidsarenan tillsammans med Hill+Knowlton och Rodolfo Agency. I år är deltar Microsoft med två egna paneler samt en panel i Framtidsarenans regi. Vi ses på Almedalsveckan Play den 4 – 7 juli.

– Almedalen har länge varit en viktig mötesplats där vi har möjlighet att reflektera över viktiga samhällsfrågor tillsammans med representanter från näringslivet, offentlig sektor och opinionsbildare. Microsoft har länge drivit ämnen och frågor som rör cybersäkerhet, innovation och molntjänster. I år gör sig digitaliserings utveckling och möjligheter minst sagt påmind eftersom Almedalsveckan tagit ett språng över till den digitala scenen. Det kommer så klart med både för- och nackdelar, men mest fördelaktigt är att Almedalen har potential att nå en ännu bredare publik, säger Hélène Barnekow, vd på Microsoft Sverige.

Här deltar Microsoft på Almedalsveckan Play

Med intressanta gäster i panelerna diskuterar vi innovativa molntjänster inom offentliga IT-tjänster, samt behovet av kompetens och lärande i arbetslivet. Microsofts talespersoner deltar även i ett antal andra paneler utanför våra egna aktiviteter.

Mer information om vilka panelsamtal våra talespersoner deltar i finns nedan. Du tar del av panelerna genom att klicka på länken i rubriken.

Mångfald vaccin mot kompetensbrist
5/7 2021 10:00 – 11:00
Arrangör: Svenskt Näringsliv
Medverkande: Jonas Gustavsson, Vd, Afry, Hélène Barnekow, Vd, Microsoft Sverige, Tomas Carlsson, Vd, NCC, Jan-Olof Jacke, Vd, Svenskt Näringsliv, Katarina Areskoug, Director, Kreab

Hur kan vi öka den digitala kompetensen i Sverige?
5/7 2021 11:00 – 11:50
Arrangör: Microsoft
Medverkande: Hélène Barnekow, Vd, Microsoft Sverige, Malin Persson, VD, Adecco Group Sverige, Johnie Hjelm, CTO/medgrundare, Crip in Tech, Alireza Akhondi, Riksdagsledamot, Centerpartiet, Claes Nyberg, Moderator

Innovativa offentliga IT-tjänster – hur blir det möjligt?
5/7 2021 12:00 – 12:50
Arrangör: Microsoft
Medverkande: Sandra Barouta Elvin, nationell säkerhetschef, Microsoft Sverige, Daniel Forslund, Bitr Regionråd, Region Stockholm (L), Johan Öbrink, Digital strateg, Claes Nyberg, Moderator

Pandemin och framtiden – hur blev det?
5/7 2021 14:00 – 14:50
Arrangör: Framtidsarenan
Medverkande: Hélène Barnekow, Vd, Microsoft Sverige, Åsa Mogerud, VD, Hill+Knowlton Strategies, Adam Lundberg, Co-founder, Rodolfo Agency, Lisa Pelling, Chef, Arena Idé, Abir Al-Sahlani, Europaparlamentariker, Centerpartiet, Tor Bengtsson af Sillén, Vice President HR, SSAB Special Steels, Claes Nyberg, Moderator

Dags att använda digitaliseringens fulla potential för att nå klimatmålen- varför tar det sådan tid?
Arrangör: TietoEVRY
Dag: 6/7 2021 12:00 – 12:45
Medverkande: Ingemar Jansson, Ordförande, Digitaliseringskonsulterna, Per Grankvist, Hållbarhetsjournalist, Viable Cities, Therese Treutiger, Innovationschef, Microsoft, John Karnblad, Skandinavienchef, CGI, Cecilia de Leeuw, Kundansvarig Telia och Telekom, TietoEVRY, Beata Wickbom, Moderator

Framtidens kontor – det ska vi ha kontoret till, och det här ska alla organisationer göra nu
6/7 2021 16:00 – 17:00
Arrangör: Handelshögskolan i Stockholm
Medverkande: Lena Lid Falkman, Forskare, Handelshögskolan i Stockholm, Katarina Berg, HR chef, Spotify, Henrik Axell, Next Office Concept Manager, Kinnarp, Henrik Byström, Affärsområdeschef Modern Workplace, Microsoft, Amanda Falck, Engagement manager, HR-föreningen

För frågor och mer information kontakta: 

Rebecka Andreasson, Communications Manager, Microsoft Sverige, 073-408 56 86, [email protected]

Relaterade inlägg