Asurgent och WeSafe utsedda till årets Microsoft-partner

Business colleagues reviewing project on monitor at workstation in design office

Microsofts globala ledning presenterar i dag pristagarna i tävlingen Microsoft Partner of the Year 2021. Bland årets vinnande partners finns två svenska bolag; Asurgent – som får utmärkelsen Microsoft Country Partner of the Year Sweden – och WeSafe – som vinner kategorin Microsoft Modern Workplace for SMB Partner of the Year.

Tävlingen Partner of the Year syftar till att lyfta det innovativa arbetet som görs inom Microsofts globala partnernätverk. Utmärkelserna tilldelas Microsoft-partner som under året visat stor innovationskraft och framgångsrikt lyckats implementera kundlösningar som baseras på Microsofts teknik. I år uppmärksammas partners i totalt 54 kategorier och inom samtliga tjänsteområden, branscher och sektorer där Microsofts teknik används.

– Det är med stor glädje och stolthet som vi kan presentera att Asurgent och WeSafe har utsetts till årets Microsoft-partners. Asurgent och WeSafe hjälper företag och organisationer att skapa nya möjligheter och lösa utmaningar med Microsofts molntjänsters förmågor så att de kan förverkliga sin fulla potential, säger Therese Treutiger, Director Global Partner Solutions, Microsoft Sverige.

Vinnarna och finalisterna i Microsoft Partner of the Year valdes ut bland fler än 5000 nomineringar från över 100 olika länder. Kriterierna baseras på engagemang för kunderna, lösningens påverkan på marknaden och användningen av Microsofts teknik.

– Vår verksamhet bygger på att hjälpa våra kunder att använda Microsofts molntjänster M365 och Azure på ett säkert och värdeskapande sätt. Det är en enorm ära att vi som relativt ungt bolag får priset och det betyder massor för hela vårt team som känner uppskattningen för det jobb de gör. Vi är ödmjukt urstolta och glada naturligtvis och det kommer att hjälpa oss i vår fortsatta tillväxtresa för att attrahera både talanger och kunder, säger Staffan Bjurström, vice vd, Asurgent AB.

– Att hjälpa våra kunder att utveckla sina arbetsplatser med modern teknik har länge varit en viktig prioritet för oss. Under pandemin har det hamnat ännu mer i fokus. Därför är vi extra stolta över att bli utsedda till årets partner i just kategorin Modern Workplace for SMB. Det känns dessutom fantastiskt roligt och hedrande att vinna utmärkelsen i en sådan hård internationell konkurrens. Med våra innovativa tjänster skapar vi moderna arbetsplatser där våra kunder, genom att nyttja tekniken till fullo, kan maximera både sin produktivitet, säkerhet och konkurrenskraft, säger Peter Fritzon, VD, WeSafe.  

Läs vinnarintervjuer med Asurgent och WeSafe

Asurgent utses till Microsoft Country Partner of the Year Sweden med motiveringen:

Asurgent is a born-in-the-cloud partner who challenges the market of on-prem service providers. The company was founded in 2016 by IT outsourcing veterans with the vision that on-prem datacenters were not going to be able to compete with hyperscale datacenters like Azure. Being a fast-growing partner that is using 100% Microsoft cloud, Asurgent have helped many Swedish customers finding their way to Azure by demonstrating the increased value of functionality and more flexibility and control. A great partnership with Microsoft is a part of Asurgent’s success, and close collaboration with the local subsidiary has accelerated the business for both parties. Asurgent started out with Azure solutions and has since then expanded with M365 and security solutions to their great portfolio. The partner has repeatedly showcased innovative thinking by challenging the status quo and finding new solutions.

WeSafe tilldelas utmärkelsen Microsoft Modern Workplace for SMB Partner of the Year med följande motivering:

WeSafe is on the forefront of enabling digital transformation for small or medium-sized businesses with Microsoft 365. WeSafe’s focus on delivering predictable fixed-fee managed services to cover all the ongoing IT needs of its customers is critical in helping customers fully realize the value of Microsoft 365 Business Premium. WeSafe has built highly scalable managed services on top of Secure Score, Compliance Score, and Productivity Score to engage with customers on expanding their use of Microsoft 365, and has transformed its own business to use these metrics to ensure the ongoing health of customers. The trusted and high-value relationship WeSafe is building with customers is enabling them to continue small or medium-sized business digital transformation into the future as their customers mature.

För ytterligare information, kontakta:

[email protected]

Relaterade inlägg